OZLJEDA U GLASGOWU

Sandra o prvom porazu: Nisam mogla, moram se liječiti...

12.07.2014 u 10:12

Bionic
Reading

Sjajna hrvatska altetičarka Sandra Perković komentirala je svoj nastup u Glasgowu, devetom po redu mitingu Dijamantne lige, u kojemu je doživjela prvi poraz sezone

Bio je to ujedno peti po redu miting Dijamantne lige koji u programu ima ženski disk i ujedno prvi na kojem Perković nije uspjela pobijediti nakon trijumfa u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Parizu.

'Znam da je za sve vas šok ovo moje drugo mjesto, ali za mene je ovo velika pobjeda nakon svih problema koji su me mučili zadnja dva dana i onog što mi se dogodilo danas na zagrijavanju gdje me uhvatila stara povreda leđa. Ja nisam odustala, nisam posustala, borila sam se do samoga kraja iako je iz hica u hitac bol bila sve veća. Nisam se predavala iako sam možda i trebala i možda sam trebala odustati i ne iritirati leđa, ali to onda nije moj pobjednički duh, moja pobjednička glava. Ja sam se borila, u zadnjoj seriji sam bacila dalekih 66.30 – rekla je Perković, koja je najdalji hitac (opet) bacila u posljednjoj seriji, dok je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood slavila hicem od 67.59 metara.


'Nažalost to je danas bilo dovoljno samo za drugo mjesto jer je Gia danas bacila jako dobro. Moja je glava danas željela, ali tijelo jednostavno nije moglo. Danas sam osvojila velika dva boda, još jedno postolje za mene. Ali sad se trebamo okrenuti rješenjima kako izliječiti ovu povredu. Evo čekamo doktora da kaže kako ćemo i što ćemo dalje. Najvažnije je sanirati ozljede, najvažnije je da se možemo čim prije vratiti treningu jer Zürich je za mjesec dana i želim tamo opet biti ona stara, i znam da ću biti. Samo mi svi trebate držati fige i vjerovati u mene kao što vjerujemo ja i moj tim.'

Perković je inače osigurala ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi i treću uzastopnu godinu, a za ukupnu potvrdu sjajnog rezultata potrebno je da se samo pojavi u Zürichu 28. kolovoza.