MOŽE SVAŠTA

Jasna poruka Sandre Perković svima koji je misle srušiti

01.03.2017 u 10:19

  • +2

Sandra Perković u Splitu 2017.

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Bionic
Reading

Olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković nakon trijumfa na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu progovorila je o svojim ambicijama u 2017.

Najbolja hrvatska sportašica uvjerljivo je slavila u bacanju diska hicem od 70,23 što je daleko najbolji hitac u svijetu ove godine. Naime, do danas je vodeća bacačica bila Kubanka Yaime Perez (63,07). Zastrašujuća je to poruka za sve suparnice i najava nastavka dominacije u ovoj atletskoj disciplini.

'Ja nikad ne živim u prošlosti, živim u sadašnjosti, već sam u velikim pripremama za OI u Tokiju', izjavila je Sandra za Sport Klub.

U elitnoj Dijamantnoj ligi pet je puta zaredom bila ukupna pobjednica. Ove godine čelnici IAAF-a su promijenili sustav bodovanja. Naime pobjednik bio je onaj s najviše sakupljenih bodova na svim mitinzima, a vrlo često se događalo da on bude poznat puno prije zadnjih natjecanja, kao što je to u pravilu radila i naša Sandra Perković u disku. No u izmijenjenom formatu pobjednik će biti odlučen tek u velikom finalu.

'Dijamanta liga za mene počinje 13. svibnja u Šangaju, gdje volim bacati, uvijek oko 70. Imamo novi sustav bodovanja, četiri kvalifikacijska mitinga, finale je u Zürichu, očekujem da budem na svojem nivou i obranim titulu', jasna je bila najbolja hrvatska sportašica.

SP je u kolovozu u Londonu. Jedino veliko natjecanje u kojem Sandra nije aktualna prvakinja. Prije dvije godine bila je srebrna.

'Kao i svake godine ženski disk je na visokoj razini, djevojke bacaju 68, 69, preko 70 metara, želim doći samo zdrava i spremna, bez presinga i onda mogu svašta.'

Nema vremena za odmor

'Mlada sam, treba iskoristiti talente koje mi je Bog dao.'

Osobni rekord joj je 71,08. Može li postaviti novi?

'Da su se neke stvari poklopile, već bi u Splitu disk preletio 71,08.'

Kažu da je teško doći do vrha, još teže na njemu ostati...

'Meni to ne stvara pritisak, meni je to čast, ja sam ponosna što je to tako. Oni koji kažu da se teško popeti, a još teže ostati na vrhu to mogu govoriti smao oni koji su to iskusili. Teško je jedno, teško je drugo, ali ja dajem sve od sebe da tako ostane.'