STADION BEZ POBJEDE

San Siro je Zero: Hajdukovo prokletstvo i dalje živi

26.09.2012 u 16:25

Bionic
Reading

U Milanu su bili jasni - i to u njegova oba nogometna dijela - ova će sezona biti tranzicijska i ne treba očekivati mnogo. Međutim, nitko se nije nadao da će i jedna pobjeda biti mnogo

Ako kojim slučajem živite u Milanu, dvije sezonske ulaznice nisu vam bile dovoljne da ove sezone vidite pobjedu domaćina. Osam utakmica odigrali su kombinirano Inter i Milan i nijedna nije na San Siru, ili Guiseppe Meazzi, upisala pobjedu.

Prokletstvo je na milanski stadion bacio - Hajduk. Splićani su u revanšu kvalifikacija za Europsku ligu iznenadili Inter, savladali ga sa (nedovoljnih) 2-0 i svoje uspješne planove očigledno zaboravili u svlačionici namijenjenoj gostujućoj momčadi. Nakon Hajduka u Milanu su gostovali Vaslui, Roma, Rubin Kazan, Siena (kod Intera), Sampdoria, Atalanta i Anderlecht (kod Milana) i nitko nije izgubio. Što će se tek desiti kada budu gostovale bolje momčadi?

'Nažalost, ni mi ni oni ne možemo sebi priuštiti igrače vrijedne dvadeset milijuna eura. Inter i Milan jednostavno nisu više super momčadi, čak i kad bismo popravili rezultate. Milan je rasprodao svoje najvažnije igrače, a mi smo pomladili ekipu', objasnio je svoje viđenje situacije Interov šef Massimo Moratti

On i dalje čvrsto brani Andreu Stramaccionija, vjerujući kako će ova momčad rasti iz vikenda u vikend, ali očigledno je da u Milanu nitko ne računa na velike rezultate i trofeje. Međutim, u susjedstvu su ipak malo više zabrinuti - oni kod kuće nisu postigli niti jedan jedini gol ove sezone, sa tri boda tek su na diobi petnaestog mjesta s Chievom.

'Nije sve tako crno, barem imamo bod više nego lani u isto ovo vrijeme', pravda se Massimiliano Allegri, iznad čije glave, iako to u Milanu uporno demantiraju, ipak visi veliki upitnik, koji bi se mogao pretvoriti u otkaz ne zaigrali njegova kvalitetom očigledno limitirana momčad bolje.

Ove srijede na Giuseppe Meazzu stiže slabašni Cagliari, jedna od rijetkih momčadi koja je sezonu počela gore od Milana, i u kojoj još uvijek glavu razbijaju pričama o dvoboju s Romom koji su izgubili za zelenim stolom. Dobra vijest za Milan je činjenica da su u zadnja tri gostovanja Cagliarija na Meazzi utrpali ukupno jedanaest golova (3-0, 4-1, 4-3), a protiv istog ovog protivnika na svom terenu nisu izgubili još od 1997., kada je bilo 0-1. Štoviše, Cagliari na gostovanjima u čitavoj 2012. nije okusio slast pobjede, a odigrali su petnaest utakmica.

Pravo vrijeme da Milan prekine Hajdukovo prokletstvo San Sira. Osim ako ne vjerujete u zakon velikih brojeva...