HNL HOKEJ

San Jose Sharksi prvi do 40 bodova

30.11.2009 u 11:23

Bionic
Reading

'Morski psi' iz San Josea i dalje 'gaze'. Nakon nove pobjede na gostovanju u Kanadi, Sharksi su prvi stigli do 40 osvojenih bodova u prvenstvu

Trenutačno vodeća momčad NHL lige, hokejaši San Jose Sharksa ostvarili su vrijednu pobjedu na gostovanju kod Vancouver Canucksa 4:2, iako su domaćini odlično blokirali najefikasniju navalu Sharksa koju čine kapetan Patrick Marleau, najbolji asistent lige Joe Thornton i odlični strijelac Dany Heatley.

Spomenuta trojka upisala je tek jedan bod, Thorntonovu asistenciju za pogodak Dana Boylea za vodstvo 2:1 s igračem više sredinom druge trećine (26:15), no pogotke su postigli manje efikasni igrači, a odličan je na vratima bio i Roberto Loungo sa 28 obrana.

Canucksi su poveli 1:0 pogotkom Kylea Wellwooda (1:59), a na 1:1 svojim prvim golom u sezoni izjednačio je Frazer McLaren (12:18). Jedini pogodak u drugoj trećini postigao je Boyle, a taj je rezultat vrijedio sve do 2:35 minuta prije kraja. Potom su Sharksi za samo 13 sekundi postigli dva pogotka kojima su riješili utakmicu. Strijelci su bili Manny Malhotra (57:25) i Jamie McGinn (57:38). Na konačnih 2:4 smanjio je Jannik Hansen (59:53) sedam sekundi prije kraja.

Ovom pobjedom San Jose je postao prva momčad s osvojenih 40 bodova ove sezone u NHL-u.

Phoenix Coyotesi su na gostovanju svladali Anaheim Duckse 3:2 u produžetku, a junak pobjede bio je Jim Vandermeer koji je postigao dva pogotka, uključujući i pobjednički u produžetku. Strijelac preostalog gola za Phoenix bio je Matthew Lombardi, dok su pogotke za Anaheim postigli Ryan Getzlaf i Bobby Ryan.