LJUTITI PREDSJEDNIK

Sampdoria potjerala problematičnog Cassana

30.10.2010 u 16:10

Bionic
Reading

Ostat će vječno pitanje je li Antonio Cassano bolji igrač ili opasnija tempirana bomba u svlačionici. Sjajni napadač ponovno je zbog svađe primoran mijenjati sredinu

Kao tinejdžer 28-godišnji napadač samo je mirno napustio klub. Bio je tada igrač Barija i bez problema je otišao u Romu. Rim je napustio zbog svađe s upravom kluba oko novog ugovora i krenuo je put Reala. Tamo je partnera za svađu našao u treneru Capellu koji ga je poslao na posudbu u Sampdoriu, a od danas je ponovno slobodan igrač.

Na službenoj klupskoj stranici je objavljeno da 'Sampa' prekida ugovor s Cassanom i da se igrač ima pravo žaliti talijanskom savezu ako takav epilog smatra nekorektnim. Nova afera je buknula u utorak kada je Cassano odbio s ostatkom momčadi ići na večeru s predsjednikom kluba. U petak se ispričao poslodavcu, ali očito bez efekta.

Da niz bude impresivniji pobrinuo se i izbornik Lippi koji ga nije htio vidjeti ni blizu reprezentacije. Ni ozljede u napadačkom redu uoči zadnjeg SP-a nisu ga pokolebale u odluci da Cassana ne zove u kamp, na što je mušićavi nogometaš uzvratio da će mu 'zalijepiti' šamar kada ga bude vidio.

Iznimno zainteresirana za dovođenje Cassana na početku sezone bila je Fiorentina koja sada ima priliku dobiti ga na poklon. Pitanje je hoće li imati ozbiljnu konkurenciju, budući da već cijeli svijet zna da Cassano nakon najviše dvije sezone dobije poriv da izazove konflikt i promijeni radnu okolinu.