STIŽE BIVŠI reprezentativac

Sammir ne može bez Zagreba; trener Lokomotive Tomić dobio igrača za kojeg su se otimali velikani

29.08.2019 u 12:21

Bionic
Reading

Brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom Jorge Sammir Cruz Campos odlučio se vratiti u Hrvatski Telekom Prvu ligu, a njegov novi klub je zagrebačka Lokomotiva

Iako još nije službeno potvrđeno kako doznajemo 32-godišnji Sammir, koji je kao igrač Dinama u dva navrata (2010. i 2012. godine) biran za najboljeg nogometaša godine Hrvatski Telekom Prvu lige, sve je - kao što smo pisali - dogovorio s Lokomotivom.

Tako se nekadašnji hrvatski reprezentativac, koji je bio sudionik Svjetskog prvenstva u njegovom Brazilu 2014., nakon epizode u brazilskoj drugoj ligi za klub Sport Recife odlučio za povratak u Hrvatsku.

Svojevremeno, kada je bio najbolji igrač Dinama i omiljeni igrač Zdravka Mamića, za njega su se zanimali neki bogati europski klubovi. No, na koncu se unosan transfer kakav su priželjkivali u Maksimiru nije dogodio jer je popularni Mamićev 'filho' u siječnju 2014. otišao iz Dinama u španjolski Getafe bez odštete.

Nakon solidnih igara u španjolskoj La Ligi zbog unosne ponude iz Azije odlučio se za avanturu u Kini gdje je igrao za Jiangsu Suning, Hangzhou Greentown i Wuhan Zall.

Nema sumnje kako će trener Lokomotive Goran Tomić, koji je poznat kao studiozan i zahtjevan kada je odnos prema treningu u pitanju, ispred sebe imati velik izazov. S jedne strane dobit će igrača visoke kvalitete koji ima vrlo bogat životopis, a s druge strane upitno je u kakvoj je formi Sammir koji je u Zagrebu jedno vrijeme bio poznatiji po noćnim provodima i raznim ludorijama nego po igrama. Zapravo, nitko ne zna u kakvoj je formi tj. u kakvom fizičkom stanju brazilski veznjak.

A kada je igrao u top formi imao je kvalitetu za prvih 11 u hrvatskoj reprezentaciji u kojoj je skupio svega šest nastupa kod izbornika Igora Štimca te nakon toga Nike Kovača.

U svakom slučaju, ako Sammir ulovi 70% nekadašnje forme jasno je kako je Lokomotiva dobila veliko pojačanje koje bi se moglo pokazati kao prevaga u nastavku sezone.