STRAH OD KAZNE

Sammir bez Bilićevog poziva za Tursku

23.10.2011 u 11:08

Bionic
Reading

Dinamov Brazilac Sammir sasvim sigurno neće biti pozvan u hrvatsku reprezentaciju za kvalifikacijski ogled za odlazak na Euro 2012. protiv Turske. Naime, Fifa je svu odgovornost prebacila na HNS koji mora odlučiti ima li Sammir pravo zaigrati za 'kockaste'

Slaven Bilić, kako sada stvari stoje, neće na Sammirovu adresu poslati poziv na okupljanje hrvatske reprezentacije protiv Turske. Mudraci iz Fife došli su do vrlo zanimljive, ali i čudne odluke. Njihova komisija za status nogometaša je sve prebacila na Hrvatski nogometni savez koji pak mora na svoju odgovornost odlučiti ima li Dinamov Brazilac pravo nastupiti za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Što to konkretno znači u teoriji? Pa ne znaju se vremenski kriteriji otkada se računa Sammirov neprekidan boravak u Hrvatskoj, što pak znači da, ako HNS dozvoli nastup Sammiru, a Turci se žale na tu odluku, tada se ne bi znalo koje bi sankcije mogla imati reprezentacija.

'Hrvatski nogometni savez sve je profesionalno napravio, obratio se Fifi i tražio objašnjenje o mogućnosti Sammirova nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Iz Fife je pak stigla informacija da o tome ne mogu odlučiti oni, već da je ta odluka na nacionalnom savezu. Naime, postoji pravna dvojba - računa li se Sammiru neprekidni boravak u Hrvatskoj od 1. siječnja 2007. godine, kad je prijavljen, ili od studenoga 2006. godine, kad se pojavio u Hrvatskoj', kazao je za Sportske novosti Damir Vrbanović, zaključivši da se u ovom trenutku više ništa ne može napraviti.

Interesantno je to da je Fifa 'oprala ruke' i dala svu odgovornost HNS-u koji zbog nejasnoća ne zna ima li Sammir pravo zaigrati ukoliko ga Bilić pozove ili ne. Sigurno je da čelnici Kuće nogometa neće ništa riskirati pa ovog puta Brazilac neće biti pozvan.