vaterpolsko sp

Sada se sve zna; Hrvatska na putu prema završnici prvo mora pobijediti Gruziju, a onda je čeka okršaj protiv najvećeg rivala

26.06.2022 u 08:33

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti će u ponedjeljak, 27. lipnja, (15.30 sati) u Budimpešti igrati utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Gruzije koja je u subotu poražena od Mađarske sa 14:18 čime je ostala na dva boda i osvojila treće mjesto u skupini A, dok su Mađari s maksimalnih šest bodova izborili izravan plasman u četvrtfinale.

Prema unaprijed utvrđenom rasporedu prvu utakmicu osmine finala trebali bi odigrati Crna Gora i Japan, s početkom u 14 sati. Od 15.30 sati na rasporedu je dvoboj Hrvatske i Gruzije. Od 17 sati će igrati Italija i Australija, a u 18.30 sati započet će dvoboj JAR - SAD.

Prođe li Hrvatska Gruziju, na putu prema završnici stoji joj Srbija.

'Sada tek počinje pravi turnir, a mi nismo ovdje došli da bi bili prolaznici. U osmini finala sastajemo se s Gruzijom koja je sve samo ne neiskusna ekipa. U svom sastavu imaju nekolicinu vrlo dobrih pojedinaca, trebamo se dobro pripremiti. No, vjerujem da smo kvalitetniji', poručio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.