ŠEFICA NA TERENU

Sada cijeli svijet zna tko je i što može Donna Vekić

17.06.2013 u 15:05

Bionic
Reading

Trenutno najbolja hrvatska tenisačica, i najbolja svjetska igračica svog godišta Donna Vekić u nedjelju je u Birminghamu igrala drugi finale karijere i upisala rapidan skok u na WTAl ljestvici

Donna ionako kotira kao budući kandidat za najviše dosege, a njezin 'šefovski' stil igre, kako ga sama voli nazivati, sugerirao je da bi veliki rezultati mogli doći na brzim podlogama. Čitajte, Wimbledon, za koji se Doona ove sezone zagrijala u Birminghamu.

Lak posao protiv vrlo dobre mlađe sestre Radwanske


Travnata podloga donijela joj je najimpresivniji niz pobjeda do sada. Donna je do finalananizala pet pobjeda, od čega tri igračice s popisa 50 najboljih na svijetu. Opet je pala Urszula Radwanska, a dva kola kasnije i Sorana Cirstea. Dvije među najboljih 40 ukupno su od Donne dobile osam gemova... Dominacija.

24. igračica svije ta je povela 2:0, a onda je krenuo osječki tajfun


Finale je donijelo meč protiv nekada pete igračice svijeta Danijele Hantuchove i Slovakinja je slavila u dva seta. Donna još uvijek nema WTA titulu u životopisu, ali još je jednom pokazala koliko zna. Početkom Wimbledona, idućeg tjedna, proslavit će 17. rođendan. Rezultat ove godine bitno bi joj mogao ovisiti o naklonosti ždrijeba, ali uskoro će, nastavi li se razvijati zadanim tempom, ona biti ta koju će ostale željeti izbjeći. 

Na danas objavljenoj WTA listi Donna je zauzela 64. mjesto čime je ostvarila najveći napredak među najboljih 100 obzirom da je u Birmingham došla kao 89. igračica svijeta. Da je najmlađa među prvih 100 vjerojatno već znate, i već do kraja mjeseca s malo sreće mogla bi ući među najboljih 50 čime dolaze i statusi nositeljica na većini turnira koji olakšavaju daljnji napredak. A za sve to zajedno nema nikakve žurbe, sjajnoj Donni još je uvijek 16 godina.