odluka pada u nedjelju

Sad je jasno kada će Hrvatska imati jedinu priliku osvojiti medalju u Pjongčangu!

14.02.2018 u 06:36

Bionic
Reading

S obzirom na formu koju je pokazao u kombinaciji ovog utorka, Filip Zubčić mogao bi prirediti olimpijsko iznenađenje u omiljenom mu veleslalomu 18. veljače i približiti se onima najboljima među kojima će se dijeliti medalje...

Nakon što je Hrvatska osvajala medalje zahvaljujući obitelji Kostelić i Jakovu Faku na posljednje tri zimske olimpijske smotre, na Igre u Pjongčangu naša je reprezentacija došla bez izrazitog kandidata za mjesto na pobjedničkom postolju.

  • +3
Hrvatski skijaš Filip Zubčić na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

No, mala nada ipak postoji, a naš je pritajeni favorit Filip Zubčić. Naime, 25-godišnjak je osvojenim 12. mjestom u kombinaciji pokazao da je u odličnoj formi, pogotovo što nije odradio perfektan slalom i mogao je biti još bolje plasiran.

'Taj slalom neću preboljeti nikad, jer se tek sad vidi da je danas bila prava šansa. Muffat je završio na postolju, a ja sam startao iza njega i sve mi je bilo otvoreno. Nažalost to nisam iskoristio. Ne mogu biti zadovoljan jer sam slalom stvarno jako loše odskijao. Na kraju sam bio 12. što je ok, nije loše, međutim ja sam se nadao puno boljem rezultatu,' izjavio je Zubčić nakon utrke.

No, slalom definitivno nije njegova specijalnost i nikad u toj disciplini nije bio niti blizu najboljima. Puno je bolji u veleslalomu koji je na rasporedu u nedjelju 18. veljače u Pjongčangu.

Filip je već u nekoliko navrata ostvarivao plasman među najboljom desetoricom u ovoj disciplini, uključujući i dvaput ove sezone, a ako odradi dvije savršene vožnje mogao bi se približiti i pobjedničkom postolju na kojem još u karijeri nije bio.

Na putu do medalje stajat će mu velikani poput Hirschera, Kristoffersena i Pinturaulta, ali događala su se i puno veća iznenađenja u povijesti olimpijskih natjecanja od ovog koje priželjkujemo.

U svakom slučaju, to je jedina prava prilika Hrvatskoj da osvoji medalju u Pjongčangu i tu ćemo utrku s uzbuđenjem iščekivati...