ugovor života

Sad je jasno gdje će Mario Mandžukić nastaviti karijeru; ovu ponudu nikako nije mogao odbiti

08.03.2019 u 11:34

Bionic
Reading

Već neko vrijeme čelnici Juventusa pokušavaju nagovoriti Marija Mandžukića (32) na ostanak u redovima 'stare dame'. Mandžo je svojedobno odbio novi ugovor te najavio kako će odlučiti tek na kraju sezone, a u međuvremenu je odbio Kineze koji su mu mahali s ponudom od čak 10 milijuna eura po sezoni

Sada je Mario Mandžukić, barem tako tvrde dobro informirani talijanski mediji, napokon prelomio i odlučio što će i kako dalje. Hrvatskom napadaču trenutni ugovor s Juventusom završava u lipnju 2020. godine, a zarađuje oko četiri milijuna eura po sezoni.

Tuttosport donosi kako su čelnici Juventusa Mandži proteklog tjedna ponudili novi, poboljšani ugovor, a on je - pristao! Tako bi u Torinu ostao do lipnja 2021. godine, tada će već napuniti 35. godina života te će vrlo vjerojatno karijeru i završiti u dresu Juventusa!

Talijani navode kako je Mandžukić i dalje jedan od stožernih igrača 'stare dame' te ga čelnici kluba vide kao vođu momčadi na terenu i svlačionici. Zato su mu ponudili i bolje financijske uvjete, prema novom ugovoru Mandžo će zarađivati četiri i pol milijuna eura po sezoni plus bonusi i nagrade.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dogovor Mandžukića i Juventusa još nije službeno potvrđen, ali potpis na novi ugovor trebao bi 'pasti' ovih dana, svi se nadaju kako će to biti prije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj Juve pred svojim navijačima lovi dva gola zaostatka za Atletico Madridom.

Baš bi za Mandžu ta utakmica trebala biti posebna, s novim ugovorom u džepu protiv svoje bivše momčadi... Podsjetimo, Mario Mandžukić u Juventus je stigao baš iz Atletica u ljeto 2015. godine za 19 milijuna eura, a ove je sezone u 'crno-bijelom' dresu odigrao 28 utakmica u svim natjecanjima i zabio devet golova.