bez ronalda ne ide...

Sad je i službeno; ovo je najgori Real Madrid u posljednjih 20 godina

21.05.2019 u 11:47

Bionic
Reading

Sezona za zaborav, tako se u samo tri riječi može opisati sve što su u madridskom Realu priuštili milijunima navijača diljem svijeta. I da, ostali su 'kraljevi' bez Cristiana Ronalda, promijenili su tri trenera, ali nije pomoglo. Ovako loš Real Madrid nije bio puna dva desetljeća

Još od 1999. godine Real Madrid nije odigrao tako očajno lošu sezonu. Dvadeset godina nije ubilježio toliko poraza u sezoni (12), kao ni tako poražavajući i ponižavajući zaostatak za prvakom Barcelonom (minus od 19 bodova!).

Koliko je u stvari Real u svojoj prvoj sezoni bez Cristiana Ronalda bio loš? Recimo samo da su sezonu završili sa samo dvije pobjede u posljednjih sedam prvenstvenih kola, a u gostima slast pobjede nisu okusili puna dva mjeseca - nakon što su 'kraljevi' 10. ožujka slavili kod Valladolida nanizali su poraze od Valencije, Rayo Vallecana i Betisa uz renija s Leganesom i Getafeom. U tih su pet gostovanja bez pobjede primili sedam golova, a zabili samo - tri.

Uz sve to ovo je bila Realova sezona s najmanje bodova od 2001./2002. i s najviše poraza još od 1998./1999., a prvi je put da su 'kraljevi' ispali u osmini finala Lige prvaka od sezone 2009./2010.! Za kraj, ovo je najlošija i najgora sezona u mandatu predsjednika Florentina Pereza.

Sezonu je na trenerskoj klupi Reala započeo bivši španjolski izbornik Julen Lopetegui, ali je u Primeri odradio samo 10 utakmica (po četiri pobjede i poraza, dva remija). Iza njega je probao Santiago Solari koji je u 17 utakmica ostvario 12 pobjeda, četiri poraza i jedan remi, no presudilo mu je ispadanje od Ajaxa u Ligi prvaka. Na kraju se u klub vratio 'spasitelj' Zinedine Zidane koji je u 11 utakmica imao pet pobjeda, četiri poraza i dva remija.

Sve u svemu - jadno da jadnije niti ne može biti. Priznao je to i sam Zizou...

'Najbolje od svega je što je kraj sezone', priznao je Zinedine Zidane nakon oproštajnog domaćeg poraza 2:0 od Betisa. Navijači su momčad sa Santiago Bernabeua ispratili zvižducima, bolje nisu ni zaslužili. A pred Zidaneom je veliki posao rekonstrukcije i stvaranja nove momčadi.

'Već neko vrijeme razmišljamo i radimo na tome da sljedeća sezona bude puno bolja. Stvari u klubu i na terenu će se zasigurno promijeniti na bolje', zaključio je optimistični Zinedine Zidane. Iskreno, ne bi mu smjelo biti previše teško jer lošije od ovog jednostavno ne može...

  • +7
Real Madrid - Barcelona, polufinale Kupa kralja 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Jose L. Cuesta/261/Cordon Press