NEVJEROJATNA SEZONA

S fotografijom Roberta Lewandowskog navijači Chelseaja će plašiti malu djecu; Poljak došao do četvrtog mjesta najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena

09.08.2020 u 07:59

Bionic
Reading

Bayernov napadač Robert Lewandowski briljirao je protiv Chelseaja i sudjelovao je kod svih sedam pogodaka svoje momčadi koliko je njemački prvak u dvije utakmice osmine finala zabio Englezima (4:1, 3:0)

Chelseajevi navijači možda će ubuduće plašiti svoju djecu fotografijama poljskog napadača koji je u dva sraza bio prava noćna mora za njihovu momčad. Englezi su u 180 minuta primili sedam golova, tri im je zabio Lewandowski koji je dodao još četiri asistencije. Tu se nema više što dodati!

Bayernov golgeter ukupno je u svim natjecanjima zabio 53 pogotka u 44 utakmice, a samo u osam susreta ove sezone nije pronašao put do suparničkog gola.

S dva subotnja gola u trijumfu 4:1 u Münchenu, Lewandowski je skočio na četvrto mjesto ljestvice strijelaca Lige prvaka svih vremena s ukupno 66 pogodaka, jedan više od Karima Benzeme.

  • +7
Bayern - Chelsea, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Ispred njega je na trećoj poziciji sa 71 pogotkom dostižni Raul, dok su daleko od svih Lionel Messi sa 115 i Cristiano Ronaldo sa 130, ali oni su svijet za sebe.

Dodajmo da Chelsea nikada u svojoj povijesti u dvije utakmice nokaut faze nije primio sedam komada.