PROSVJED ZBOG ODLUKE

Ružna strana atletike: Skandal na dodjeli medalja!

16.08.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u atletici u Zürichu, utrka na 3000 metara sa zaprekama završena je na skandalozan način te je cijeli slučaj okončan diskvalifikacijom, a incident se dogodio i na ceremoniji dodjele medalja

Cijeli sportski svijet zna da je Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad napravio najveću glupost u povijesti atletike te je ostao bez zlatne medalje unatoč uvjerljivoj pobjedi u finalu utrke na 3.000 metara sa zaprekama. On je nekoliko desetaka metara prije kraja skinuo majicu te je tako trčeći prošao kroz cilj. Bio je to čin kojim je omalovažio suparnike. Španjolci su uložili žalbu i francuski atletičar je diskvalificiran.

Nakon Mekhissijeve diskvalifikacije, zlato je pripalo njegovu sunarodnjaku Yoannu Kowalu (8:26.66), drugi je bio Poljak Krystian Zalewski (8:27.11), a broncu je osvojio Španjolac Angel Mullera (8:29.16) čiji se Atletski savez žalio kako bi on došao na postolje.

Novi pobjednik Kowal očigledno se odlučio solidalizirati s kolegom iz reprezentacije te je ignorirao španjolskog trkača, a na postolju se čak nije želio ni fotografirati sa Španjolcem, nego samo s Poljakom Zalewskim, dok je Muller sve to promatrao sa strane.

Neugodna situacija, a jednako tako bilo je kod dodjele medalja kada je dio publike na stadionu u Zürichu zviždao Španjolcu dok je primao brončano odličje.

Skandal na ceremoniji dodjele medalja