PREOKRET NA POMOLU

Rusi se pitaju: Hoće li Ćorluka pogaziti svoju riječ?

28.07.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Moskovski Spartak poslao je primamljivu ponudu gradskom rivalu Lokomotivu za transfer Vedrana Ćorluke. Ruski se mediji pitaju hoće li se posao realizirati unatoč tome što je naš branič izjavio da nema namjere nikad zaigrati za neki drugi ruski klub, već ga zanima samo odlazak u inozemstvo...

'U Rusiji mi se sviđa Lokomotiv i ne želim ovdje igrati niti za jedan drugi klub, ni za Zenit ni za Spartak. Ako me klub želi prodati, to je pitanje u rukama uprave. Rekli su mi da postoji ponuda iz drugog ruskog kluba, ali ja u Rusiji želim nastupati samo za Lokomotiv,' citira Sport Ekspress izjavu Vedrana Ćorluke iz prošlog mjeseca kada se aktualiziralo pitanje njegovog odlaska.

Pojavile su se tada glasine da bi 30-godišnji hrvatski branič mogao nastaviti karijeru u Bayernu ili Valenciji, no prema posljednjim informacijama, moskovski Spartak je taj koji najviše želi njegove usluge i spreman je bogato ga nagraditi ako dođe.

Ruski mediji pišu da se Ćorluki nudi plaća od tri milijuna eura po sezoni, što je zaista mnogo, ako uzmemo obzir da će Pjaca dobivati manje od dva u bogatom Juventusu. Lokomotiv koji ima novu upravu kluba trebao bi u tom poslu zaraditi sedam milijuna eura, a Mađar Tamaš Kadar spominje se kao potencijalna zamjena u obrani.

'Je li Ćorluka spreman pogaziti svoje obećanje da neće u Rusiji igrati nigdje osim u Lokomotivi? Ako kaže 'da', dobit će sve: i novac i bijes bivših navijača,' zaključuje Sport Ekspress koji vjeruje da bi se eventualni transfer mogao dogoditi tek u završnim tjednima kolovoza.