žalit će se

Rusi pobjesnili zbog odluke koju je s nestrpljenjem čekao nogometni svijet: Ovo je nepravda!

28.02.2022 u 21:04

Bionic
Reading

Ruski nogometni savez u ponedjeljak je osudio 'diskriminatornu' mjeru isključenja svoje reprezentacije sa Svjetskog prvenstva 2022. kao reakciju na invaziju Rusije na Ukrajinu

U priopćenju za javnost, Savez je rekao da se 'u potpunosti ne slaže s nepravednom odlukom Fife i UEFA-e da suspendiraju ruske momčadi' i vjeruje da će ova mjera 'imati diskriminirajući učinak na veliki broj nogometaša, trenera, klubova i reprezentacije, na milijune ruskih i stranih navijača'.

Ruski nogometni savez je također potvrdio da 'zadržava pravo osporiti ovu odluku FIFA-e i UEFA-e u skladu s međunarodnim sportskim pravom'.

Ruska nogometna reprezentacija je izbačena iz doigravanja za Svjetsko prvenstvo 2022, a suspenziju reprezentacija i ruskih klubova 'do daljnjega' kao reakciju na invaziju Ukrajine, FIFA je objavila u zajedničkom priopćenju s UEFA-om.

Rusi, domaćini posljednjeg Svjetskog prvenstva 2018., stoga su diskvalificirani iz doigravanja za Mundijal u Kataru, u kojem su bili domaćini Poljskoj krajem ožujka.

Također, ruska ženska selekcija neće moći igrati na EURU u Engleskoj u srpnju, a iz Europske lige je isključen moskovski Spartak, posljednji preostali ruski klub u europskim kupovima. Njemački RB Leipzig se tako bez borbe plasirao u četvrtfinale Europske lige.