EP U RUKOMETU

Rumunjke očitale lekciju našima

13.12.2010 u 20:08

Bionic
Reading

Hrvatske su rukometašice porazom otvorile nastup u drugom krugu Europskog prvenstva. Bolje od Canjuginih igračica bile su Rumunjke koje su na kraju slavile s plus devet razlike (31:22)

Prema svemu sudeći, hrvatske su se rukometašice oprostile od borbe za medalje. Naravno, teoretski još mogu do drugog mjesta u skupini, no zato će im trebati obje pobjede, protiv Danske u utorak, odnosno Španjolske u četvrtak, ali i pomoć drugih ekipa.

Nažalost, u možda i najvažnijem dvoboju drugog kruga, naše su poražene od Rumunjki s uvjerljivih 31:22. Hrvatska je utakmicu otvorila vodstvom 1:0, da bi potom prednost cijelo vrijeme bila na strani suparnica, koje su na odmor otišle s dostižnih plus dva (12:14). No, već u prvom dijelu bilo je vidljivo da naše, posebice vanjske igračice, imaju problema s realizacijom.

A taj je problem nastavljen i u drugom dijelu, pa je Rumunjska za sedam minuta otišla na plus pet (12:17). Tračak nade, uz tešku ozljedu rumunjske vratarke Ungureanu, stigao je sredinom drugog djela, kada su naše uspjele stići do minus dva (20:22). Potom su Horvat i Tatari promašile napade, suparnice su ih realizirale i u zadnjih deset minuta utakmice, apsolutno sve bilo je na strani Rumunjki koje su do kraja dvoboja samo povećavale prednost, za konačnih 31:22.

Najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Andrea Penezić sa šest pogodaka, dok su Neagu i Manea postigle po sedam golova za Rumunjsku.

RUMUNJSKA - HRVATSKA 31:22 (14:12)

Suci: Opava i Valek (Češka)

RUMUNJSKA: Paraschiv 1, Chintoan, Han 1, Neagu 7, Nechita 4, Bradeanu 1, Stanca 4, Manea 7, Moldovan, Ardean 1, Soit, Fiera 4, Tivadar, Tolna (4)i, Ungureanu (14), Geiger 1.
IZBORNIK: Radu Voina

HRVATSKA: Grubišić (17), Tatari , Golubić 1, Šerić 2 , Gaće 1, Pušić, Pavić 1, Horvat 3 , Franić 5, Penezić 6 , Jelčić , Zebić 3 , Milanović-Litre , Jukopila, Havić, Čović.
IZBORNIK: Vladimir Canjuga

SEDMERCI: Rumunjska 2/3 ; Hrvatska 1/1
ISKLJUČENJA:Rumunjska 0 min. ; Hrvatska 8 min.