RASTANAK NA KRAJU SEZONE

Rukometni velikan prekrižio igrača s prostora bivše države kojeg dobro znaju i u Zagrebu i u Celju; i to nakon 11 godina vjernosti

29.01.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Jedan od najboljih europskih rukometnih klubova Veszprem odlučio je napraviti promjene pa tako u sastavu od sljedeće sezone neće biti jednog od ponajboljih bosanskohercegovačkih rukometaša ikad Mirsada Terzića (36)

Laszlo Nagy, potpredsjednik Mađarskog rukometnog saveza i direktor Veszprema, oduševljen je igrom mladih mađarskih rukometaša na nedavnom Euru te smatra kako zaslužuju više prilike u svojim klubovima.

U onom u kojem od vodi sportsku politiku to će se i dogoditi odnosno Nagy je najavio povratak 23-godišnjeg lijevog vanjskog Patrika Ligetvarija koji je na posudbi u španjolskom Logronu. To znači da njegovi konkurenti na toj poziciji napuštaju mađarsku momčad.

'Mačkovšek ne produljuje, Terzić ne produljuje, ta dva igrača zamijenit će Patrik Ligetvari, mnogo je utakmica pred njim', jasan je bio Nagy.

Borut Mačkovšek odlazi prema prema Veszpremovom konkurentu Pick Szegedu dok je nova destinacija Mirsada Terzića nepoznata.

  • +3
BiH - Portugal, 2. kolo, skupine D, Euro 2020. Izvor: EPA / Autor: OLE MARTIN WOLD

I dok Mačkovšek nije ostavio tako dubok trag u najtrofejnijem mađarskom klubu, jer je došao 2018., bivši reprezentativac BiH je hodajuća legenda u Mađarskoj, jer će do kraja ove sezone u Veszpremu provesti nevjerojatnih 11 godina.

Stigao je iz Celja, a posljednjih sezona igrao u obrani iako ga u slovenskom prvoligašu kao i u RK Zagrebu pamte kao sjajnog šuetra. Terzić je s Veszpremom osvojio po devet prvenstava i domaćih Kupova, ima i dvije Seha lige, a jedino mu nedostaje Liga prvaka, tri puta je bio drugi.