ŠTRLEK MEĐU JUNACIMA

Rukometna senzacija: PSG bez europske titule, Vori pocrvenio!

28.05.2016 u 17:47

Bionic
Reading

Rukometaši poljskog Kielce izbacili su favorizirani PSG u polufinalu Final Foura Lige prvaka pobjedom 28:26, uz tri pogotka Manuel Štrleka...

Nakon poraza u finalu francuskog Kupa od Montpelliera, PSG je doživio još jedno veliko rukometno razočaranje. U polufinalu Final Foura Lige prvaka nije uspio svladati Kielce i tako se oprostio od europske krune, iako je bio glavni favorit.

Parižani su bolje otvorili utakmicu i u prvih 15 minuta bili su u stalnoj prednosti od gola ili dva. U devetoj minuti imali su i plus tri (6-3). U 20. minuti Poljaci su izjednačili na 10-10 i do kraja poluvremena vidjeli smo još šest izjednačenja, a na odmor se otišlo rezultatom 16-16.

Na otvaranju drugog dijela poljski sastav je prvi put poveo na utakmici (17-16), a odmah stigao i do plus dva (18-16). No tada se probudio Thierry Omeyer koji je spojio pet uzastopnih obrana i PSG je vrlo brzo okrenuo rezultat u svoju prednost (21-19). Deset minuta prije kraja susreta Kielce je izjednačio (22-22), a u posljednjih pet minuta ušlo se u egalu (24-24). Sjajnom završnicom Poljaci su nakon Štrlekove kontre poveli 25-24, a tri minute prije kraja susreta u situaciji kada su imali igrača više i 26-24. Minutu i 20 sekundi prije kraja Štrlek je zabio za 27-25, a kada je hrvatsko krilo postiglo pogodak i za 28-25 priči je bio kraj. PSG je do kraja uspio tek smanjiti poraz.


U redovima Kielcea dobru utakmicu odigrao je Manuel Štrlek koji je zabio četiri pogotka, dok je Ivan Čupić zabio dva. Za PSG je Igor Vori zaradio izravni crveni karton u završnici nakon udaranja Aguinagaldea.

Veszprem je pak u polufinalnom ogledu nakon produžetaka pobijedio THW Kiel 31-28 (25-25, 12-15). U finalu će igrati čak sedam hrvatskih rukometaša. Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Filip Ivić i Denis Buntić u poljskim redovima.

Veszpremu će to biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila neuspješno. Prošle sezone su izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga. Poljacima je već sam ulazak u finale najveći uspjeh u povijesti kluba.