ŽDRIJEB

Rukometašima teška skupina na OI u Londonu

31.05.2012 u 08:41

Bionic
Reading

U Londonu je u srijedu održan ždrijeb skupina olimpijskog turnira za rukometaše i rukometašice, a za izabranike Slavka Goluža ne može se reći kako su bili sretne ruke

Djevojkama će ovo biti prvi nastup, dok je muška reprezentacija osvojila jedina dva zlata u momčadskim sportovima na ljetnim OI do sad za Hrvatsku. Nakon ždrijeba, nešto su bolje prošle djevojke no na Olimpijskim igrama nema loše reprezentacije.

U Skupini A ženskog turnira igrat će Hrvatska, Crna gora, Rusija, Brazil, Angola i domaćin i debitant Velika Britanija, dok je ždrijeb u Skupinu B svrstao Norvešku, Španjolsku, Dansku, Francusku, Švedsku i Koreju.

'Htio sam Norvešku u grupi kako bismo ih izbjegli kasnije, želja mi se nije ispunila. No moram reći da sam zadovoljan. Ovako na prvi pogled mislim da možemo igrati sa svima. Prvi cilj bio bi završiti skupinu među prve tri reprezentacije, a onda u četvrtfinalu igrati rasterećeno. Tada smo najjači, a očekujem da Norveška osvoji drugu skupinu pa da mi dobijemo za protivnika nekog od ovih reprezentacija koje smo u posljednje vrijeme pobijedili – Danska, Švedska, Španjolska. Dobro ćemo se spremiti, u Londonu nema lakih protivnica i ako budemo pravi, ja sam optimist,' rekao je izbornik ženske reprezentacije Vladimir Canjuga.

Muška reprezentacija neće imati lagan posao na početku olimpijskog turnira. Kuglice koje je izvlačio prvi potpredsjednik IHF-a Španjolac Miguel Rocca Mas uz pomoć kapetanice ženske reprezentacije Velike Britanije, svrstale su Hrvatsku u Skupinu B zajedno s Španjolskom, Mađarskom, Srbijom, Danskom i Korejom. Skupinu A čine Francuska, Švedska, Island, Argentina, Tunis i Velika Britanija.

'Na ždrijeb ne možemo utjecati i zato sam rekao da me ždrijeb ne interesira previše. Takav je kakav je, naša skupina je malo teža od druge, ali to nije presudno. Mi moramo gledati samo sebe, zanima me naša igra posebno u prve tri utakmice, najprije Danska pa Španjolska pa Koreja. No najviše moramo biti koncentrirani na četvrtfinale, tu ne smije biti pogreške. Trebamo se dobro pripremiti, vremena je dovoljno i ako nas zaobiđu ozljede mislim da možemo daleko. Moramo vjerovati u sebe. Nikad nismo imali lagan ždrijeb i od svojih igrača očekujem da pokažu borbenost, onda će biti sve kako treba,' rekao je izbornik Slavko Goluža.