HRV - ARG 27:26

Rukometaši u infarktnoj završnici jedva stigli do pobjede

10.08.2016 u 09:16

Bionic
Reading

Nakon poraza od Katara, hrvatski su rukometaši u drugom kolu očekivali lakši posao protiv Argentine. No, do pobjede s 27:26 Babićevi su igrači stigli u infarktnoj završnici, a pogodak vrijedan pobjede postigao je Duvnjak iz sedmerca

Golom Domagoja Duvnjaka iz sedmerca devet sekundi prije kraja dvoboja Hrvatska je stigla do pobjede s 27:26 protiv Argentine. Međutim, malo je nedostajalo da utakmica završi potpuno drugačije jer, prije tog Duvnjakovog gola, Argentinci su imali napad za pobjedu.

Izvadili su vratara i imali igrača više u polju, ali Duvnjak je presjekao dodavanje Pizarra za Portelu na liniji od šest metara, Portela je napravio grub prekršaj na Duvnjaku, a prema novim pravilima, to znači sedmerac jer su argentinska vrata bila prazna. U preostalom vremenu Argentina nije uspjela izvesti suvislu akciju i Hrvatska je upisala pobjedu.

Naravno, nakon loše igre protiv Katara, ali i Babićevog priznanja da Hrvatska još nije u pravoj formi, očekivali smo da će protiv Argentine ipak izgledati bolje. No, sve što smo vidjeli budi sumnju u veće ostvarenje ove momčadi.

Naši su loše ušli u utakmicu, griješili su svi, ali najviše Duvnjak. Tek su Štrlek i Horvat bili mirne ruke, i to sa sedmeraca, ali samo do trenutka dok im Garcia obojici nije zaustavljao 'penale' pa je Hrvatska povela sa 6:5.

I umjesto da to bude poticaj našima, Argentina serijom 4:0 odlazi na 13:9 te je prijetilo da odu s velikom razlikom na odmor.

U drugom poluvremenu rezultat je uglavnom išao ili na jednu ili drugu stranu, s time da je u jednom trenutku Hrvatska opet imala plus dva (u 63. minuti bilo je 24:22). I tada se očekivalo da bi dvoboj mogao biti riješen. Međutim, vratar Argentine Schulz nije mislio tako, zaustavio je nekoliko udaraca naših, i stiglo se do infarktne završnice.

Manuel Štrlek je sa sedam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Federico Fernandez zabio osam pogodaka za Argentinu.

Ranije su Francuska i Danska bez problema stigle do drugih pobjeda, Francuska je s 35:20 (16:13) svladala Katar, dok je Danska s 31:23 (17:10) bila bolja od Tunisa.

Francuska i Danska sada su na vrhu skupine s po četiri boda, Katar i Hrvatska imaju po dva, a Argentina i Tunis su bez bodova.

Hrvatska će u 3. kolu igrati protiv Danske u četvrtak od 19.40 sati po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA - ARGENTINA 27:26 (14:15)

Future Arena

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 3 (1), Stepančić 4, Kopljar, Gojun 1, Horvat 2 (1), Karačić 1, Štrlek 7 (1), Čupić 4, Mamić 1, Slišković, Brozović 1, Kozina 3.

ARGENTINA: Schulz, Garcia; F. Fernandez 8 (5), Pizarro 6, S. Simonet 2, P. Portela, P. Simonet 6, Querin, Vieyra 2, J. Fernandez 1, Vidal 1, Carou, A. Portela, Vaistein.

SUCI: Rashed i Elsayed (oba Egipat).

SEDMERCI: Hrvatska - 3/5, Argentina - 5/5.
ISKLJUČENJA: Hrvatska - 6 minuta, Argentina - 8 minuta.