ODLAZAK U POREČ

Rukometaši se kompletirali za pripreme za Euro; Domagoj Duvnjak: Prva je uvijek najteža

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u srijedu u Zagrebu te odmah potom krenula u Poreč gdje će odraditi posljednji dio priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji od 9. do 26. siječnja

Reprezentacija se konačno kompletirala, jer su se priključili i igrači koji nastupaju u Njemačkoj, tako da će izbornik Lino Červar, napokon moći početi uigravati ekipu prema svojim vizijama i željama. Ostaje žal što u tim pripremama, ali i na EURU neće moći računati na trojicu igrača koji su se ozlijedili tijekom priprema, Lovru Mihića, Frana Miletu i Luku Šebetića što bitno mijenja planove i ideje izbornika Červara kada je igra u pitanju, a posebno obrana.

Naime, barem dvojica od njih trojice, našla bi svoje mjesto u ekipi koju će hrvatski izbornik odvesti u Graz na prvi krug Europskog prvenstva.

Kapetan Domagoj Duvnjak uoči odlaska u Poreč izjavio je kako je spreman za nastup na EP.

'Grupa izgleda lakša na papiru, ali to nije tako, mislim da je jako nezgodna i da su jako teške utakmice. Kao i svake godine, ponavljam da je prva utakmica najteža, ova s Crnom Gorom. Ja sam zdrav i jedva čekam početak', rekao je Duvnjak.

  • +13
Zagreb: Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je na pripreme u Poreč Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču igrat će se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar. Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18 sati u Žatiki. Dan kasnije, 4. siječnja u 16.50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska - Katar, koji također počinje u 16.50 sati.

Hrvatska će u prvom krugu EP-a igrati u Grazu s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom.

Popis igrača za treću fazu priprema: Marin Šego – Montpellier, Matej Ašanin – PPD Zagreb, Zlatko Horvat – PPD Zagreb, Vlado Matanović – Gorenje Velenje, David Mandić – PPD Zagreb, Valentino Ravnić – PPD Zagreb, Željko Musa – Magdeburg, Marino Marić – Melsungen, Marin Šipić – PPD Zagreb, Domagoj Duvnjak – THW Kiel, Marko Mamić – Leipzig, Josip Šarac – Celje PL, Matej Hrstić – PPD Zagreb, Luka Cindrić – Barcelona, Igor Karačić – Vive Kielce, Luka Stepančić – MOL-PICK Szeged, Josip Vekić – PPD Zagreb, Ivan Martinović – Hannover-Burgdorf