MOKRE KOŠULJE I VELIKOG SRCA

Rudić: Igrali smo i bolje od dogovorenog

11.09.2010 u 22:29

Bionic
Reading

Nepotrebno je reći da su na plivalištu uz Savu u subotu navečer odzvanjali samo najljepši tonovi. Razlog tome su hrvatski vaterpolisti koji su osvojili europsko zlato, a do njega su došli uz glasnu podršku navijača, ali i veliko znanje izbornika Ratka Rudića

Ratko Rudić, izbornik:

'Ja sam presretan zbog ovoga osvajanja zlata osvojenog u svojoj zemlji pred svojom publikom. Ovo je zajednička pobjeda svih nas u savezu. Pred nama je olimpijski program, imamo fantastičan potencijal. Rekao sam momcima da trebamo odigrati kao što smo igrali protiv Španjolske, Srbije i u prvoj utakmici u skupini protiv Italije i da tada pobjeda ne može izmaknuti. Igrali smo i bolje nego što smo se dogovorili'.

Miho Bošković:

'Odigrali smo profesorski od početka do kraja. U obrani nismo dozvolili niti centimetar prostora, pa primili smo samo tri gola. Nadam se da ćemo ostati u ovom sastavu do OI'.

Sandro Sukno:

'Pokazali smo da smo puno bolji od Italije i zasluženo smo prvaci Europe. Imali smo sjajnu podršku publike koja nas je 'podigla' u trećoj četvrtini kada je bilo najvažnije'.

Vjekoslav Kobešćak, pomoćni trener:

'Ovo je moj trenutak karijere. Publika je bila fenomenalna, nosila nas je kada i nije išlo. Bila su ovo veličanstvena dva tjedna'.