oproštaj velikana

Rooney uoči Poljuda donio odluku kojom je jako rastužio Engleze!

23.08.2017 u 14:34

Bionic
Reading

Engleski nogometni savez potvrdio je da se Wayne Rooney oprostio od reprezentacije, odbivši poziv igrati utakmice u rujnu...

Iskusni 31-godišnji napadač zabio je 53 pogotka u 119 nastupa za reprezentaciju i tako postao najbolji strijelac u povijesti engleske izabrane vrste, ali pao je u drugi plan prošle sezone dok je proživljavao lošu sezonu u dresu Manchester Uniteda.

  • +3
Wayne Rooney protiv Cityja Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE

Međutim, Rooney je novo izdanje Premiershipa započeo kao preporođen u dresu Evertona, a pogodak u derbiju u ponedjeljak protiv Manchester Cityja nije ostavio ravnodušnim izbornika Garetha Southgatea koji ga je htio pozvati za susrete s Maltom i Slovačkom u rujnu, no legendarni strijelac mu se zahvalio i oprostio.

'To je jako teška odluka, ali donio sam je nakon razgovora s obitelji i trenerom u Evertonu,' izjavio je Wayne Rooney pa dodao:

'Igrati za Englesku uvijek je bilo posebno za mene. Privilegij je bio svaki put kad sam istrčao na teren kao igrač ili kao kapetan. No, mislim da je sada vrijeme da se povučem. Mislim da sam donio pravu odluku odlaskom iz Manchester Uniteda u Everton i sad želim svu svoju energiju koristiti da pomognem klubu.'

Energiju će imati prilike pokazati u dresu Evertona već u četvrtak na Poljudu...