SVE DOGOVORENO

Rooney ostaje još pet godina u Manchesteru

22.10.2010 u 14:06

Bionic
Reading

Wayne Rooney ne odlazi iz Manchester Uniteda. 'Ratne sjekire' su zakopane i engleski napadač ostaje na Old Traffordu, na radost navijača 'crvenih vragova'

Gotova je sapunica oko Waynea Rooneyja. Najveća zvijezda ManU-a neće pojačati Manchester City, Cheslea, Barcelonu, Real Madrid ili Inter, nego ostaje u svlačionici Alexa Fergusona.

Nevjerojatan obrat se dogodio u zadnja 24 sata, jer je napadač prije toga rekao da nema namjeru produljiti ugovor sa svojim sadašnjim poslodavcima. No menadžer 'crvenih vragova' Alex Ferguson očito je znao kako zadržati svojeg golgetera koji se nalazi u velikoj krizi, čemu su kumovali i njegovi izvanbračni izleti.

'Drago mi je što smo se dogovorili s Wayneom da ostane. Bio je ovo težak tjedan. Sretan sam što je prihvatio izazov da bude vođa mladim igračima i da postane jedan od najvećih igrača u povijesti Manchestera', rekao je Ferguson.

'Rekao sam da je Ferguson genij, a njegova vjera i potpora uvjerili su me da ostanem', bio je kratak Rooney koji će produljiti ugovor na pet godina.

Financijski detalji nisu poznati, no zna se da je napadač još ranije tražio podizanje tjedne plaće sa 90 na 150 tisuća funti.