NOGOMETAŠ SEZONE

Rooney najbolji u izboru kolega

26.04.2010 u 10:41

Bionic
Reading

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney je igrač sezone u Engleskoj po izboru Udruge profesionalnih nogometaša (PFA) koji svojim glasovima odlučuju tko je najbolji

Iako ga muče ozljede, Wayne Rooney je u svim natjecanjima zabio 34 gola i zahvaljujući njemu Manchester Unted je i dalje u utrci za četvrti naslov u nizu. Zato i nije iznenađenje to što ga je PFA izabrao za najboljeg u sezoni 2009/10. Engleski reprezentativac je u izboru nadmašio Didiera Drogbu (Chelsea), Cesca Fabregasa (Arsenal) i Carlosa Teveza (Manchester C.).

Rooneyju su tek 24 godine, a već je osvojio tri prvenstva - dva Carling kupa i jednu Ligu prvaka. Inače, prestižna nagrada otišla je četvrti put zaredom na Old Trafford. Prošle godine je najbolji bio Ryan Giggs, a prije toga dva puta Cristiano Ronaldo.

Napadač Manchestera je u tom izboru 2005. i 2006. bio izabran za najboljeg mladog igrača u Engleskoj, a sada je to priznanje pripalo Jamesu Milneru (24) iz Aston Ville.

Najbolja momčad Engleske prema Udruzi profesionalnih nogometaša je: Hart - Ivanović, Vermaelen, Dunne, Evra - Fabregas, Milner, Fletcher, Valencia - Rooney, Drogba.