PORTUGAL SLAVIO

Ronaldov gol za novi hrvatski poraz, Halilović debitirao

10.06.2013 u 21:20

  • +6

Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Nakon pljuske koju je hrvatska reprezentacija dobila od Škotske u Maksimiru, izabranici Igora Štimca doživjeli su poraz i od Portugala 1:0 u prijateljskom ogledu odigranom u Ženevi. Dobra vijest? Debi Alena Halilovića koji je postao najmlađi debitant u povijesti hrvatske reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija novim je porazom otišla na ljetni odmor. Na šokantni poraz od Škotske u Zagrebu nadovezao se i poraz od Portugala u prijateljskom ogledu odigranom u Ženevi.

Nikada dosad 'kockasti' nisu pobijedili Portugal s kojim smo dosad dva puta igrali (1996. i 2005) i oba puta izgubili, a nažalost ni iz trećeg pokušaja 'kockasti' nisu bili bolje sreće.

Hrvatska je u Ženevi odigrala solidnu utakmicu. Zbog činjenice da su mnogi igrači otpali zbog ozljeda, izbornik Štimac je priliku dao nekim drugim igračima, pa je tako od prve minute zaigrao debitant Milić.

'Kockasti' su u prvom poluvremenu pružili dobar otpor Portugalu te su u prvih 45 minuta kreirali nekoliko prilika, prvenstveno iz kontranapada, no dovoljan je bio jedan bljesak briljantnog Cristiana Ronalda da sav trud hrvatskih nogometaša padne u vodu.

Portugalci su, moramo priznati, u prvom dijelu bili puno konkretniji, pa je tako u 18. minuti Ronaldo promašio nevjerojatnu priliku sa sedam metara. Ipak, valjda napomenuti kako je prvu priliku na utakmici imala Hrvatska kada je Rakitić presjekao jednu povratu loptu i uposlio Olića koji je loše zahvatio loptu.


Nakon uvodnih minuta Portugalci su postajali sve opasniji, da bi u 36. minuti Ronaldo dobio jednu povratnu loptu u šesnaestercu i matirao Subašića. Samo nekoliko minuta kasnije Portugal je imao novu priliku, a Ronaldo je u 40. minuti mogao postići i novi pogodak, no njegov udarac glavom zaustavila je greda.

U drugom poluvremenu Portugalci su igrali bez Cristiana Ronalda kojeg je izbornik ostavio u svlačionici, no i bez njega nisu djelovali bezopasno. S druge strane, izbornik Štimac u 50. minuti je u igru uveo mladog Alena Halilovića koji je s nepunih 17 godina postao najmlađim debitant u povijesti hrvatske reprezentacije, a mora se reći da je odigrao hrabru utakmicu te je čak imao jednu izglednu priliku.

I u nastavku utakmice Portugalci su bili opasniji, pa je tako u 56. minuti nakon jedne ubačene lopte Moutinho izvrsno pucao glavom, a samo izvrsnom reakcijom Subašića Hrvatska nije primila novi pogodak. Nažalost, ni u Ženevi 'kockasti' nisu pokazali neku naročitu igru, osim nešto na kraju utakmice kada su kreirali par zanimljivih prigoda, no nakon ove utakmice izbornik Štimac je sigurno dobio novu boru na licu i pred njime je 'dugo toplo ljeto' da smisli način kako vratiti ubojitu igru Hrvatske.