sjećanje na lisabon

Ronald Koeman začepio je usta svim kritičarima koji mu žele smjenu zbog poraza od Bayerna: Prije godinu dana imali smo Messija, Suareza, Griezmanna...

19.09.2021 u 15:02

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u prvom su kolu nogometne Lige prvaka doživjeli težak 0:3 poraz od Bayerna. I mnogi su prst odgovornosti usmjerili u nizozemskog stručnjaka Ronalda Koemana. No, njegov odgovor bio je vrlo jasan, a odvrtio se samo godinu i koji mjesec unazad, kada su za Barcelonu igrali Lionel Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann...

Sredinom kolovoza 2020. godine, na Benficinom stadionu Luz, Bayern je u četvrtfinalu Lige prvaka, u jednoj utakmici deklasirao Barcelonu 8:2. Katalonsku je momčad s klupe vodio Quique Setien.

I bila mu je to posljednja utakmica, jer samo pet dana kasnije, umjesto njega momčad je preuzeo aktualni trener Ronald Koeman.

U sezoni koja je krenula vrlo brzo, Barcelona se nije proslavila, jer vrlo brzo nakon tog ispadanja u Ligi prvaka, klub su morali napustiti Luis Suarez i naš Ivan Rakitić, pa i Arturo Vidal. Kriza se nazirala, a s protokom vremena, njezini su katastrofični detalji sve više izlazili pred javnost, da bi sve eskaliralo ovog ljeta i prisilnim odlaskom Lionela Messija s Nou Campa.

Osim toga, velikoj većini 'starosjedioca' drastično je smanjena plaća, kako bi klub uopće ostao djelovati.

I kao posljedica toga događaju se porazi, poput ovotjednog od Bayerna. Ali sada se krivca traži u Ronaldu Koemanu, koji je imao spreman odgovor.

'Prije samo godinu dana, Barcelona je izgubila od tog istog Bayerna s 8:2, a u sastavu su bili Messi, Griezmann, Suárez... U utorak su igrali Balde, Gavi, Mingueza, Demir, Eric... Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Neki me podržavaju, neki ne. Također, neki misle da trebam ostati, neki da moram dobiti otkaz. Te stvari nisu u mojim rukama. Nisam razgovarao ni s kim o svojoj budućnosti, fokusiran sam samo na rad s momčadi', pojasnio je Koeman.

Klub je u teškoj situaciji.

'Shvaćam da je ovo jako težak period, kako za mene osobno, tako i za predsjednika ali i za cijeli klub, za sve Katalonce. Nama nedostaje mnogo toga. Međutim, uvjeravam vas da svi želimo samo najbolje za ovaj klub'.

Također, otkrio je da će Ansu Fati biti spreman za povratak na teren za desetak dana, dok će Sergio Agüero biti van terena još nekoliko tjedana.

'Ansu Fati je već dokazao koliko je kvalitetan nogometaš. Na samom početku prošle sezone je zabio nekoliko golova. S nestrpljenjem iščekujemo njegov povratak, koji bi trebao uslijediti za sedam do deset dana. Jako nam je važno što će se vratiti. Agüero radi s fizioterapeutom. Potrebno mu je još nekoliko tjedana odmora, ali i priprema, tako da ne mogu precizirati datum kada će se vratiti, dodao je trener Barcelone.

Barcelona u ponedjeljak od 21 sat dočekuje Granadu na Nou Campu.

  • +12
Barcelona - Bayern 0:3 (Liga prvaka, 1. kolo) Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia