burno na nou campu

Ronald Koeman krenuo je sa stadiona nakon poraza od Reala, a onda su mu navijači priredili kaos; Barcelona se odmah oglasila priopćenjem

25.10.2021 u 08:14

Bionic
Reading

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu Real Madrid je na Camp Nou pred 86.422 gledatelja pobijedio Barcelonu sa 2:1

Golove za Real zabili su David Alaba (32), Lucas Vazquez (90+4), dok je za Barcu zabio Sergio Agüero (90+7).

U nedjelju je Luka Modrić odigrao svoju 400. utakmicu u dresu Real Madrida, baš je taj fantastičan 'okrugli' broj pao na El Clasico. Kojeg su Kraljevi igrali na Nou Campu. I dobili. Posve zasluženo.

Naravno, u Madridu je taj uspjeh dočekan s veseljem, dok se u Barceloni osjetili posve drugačije raspoloženje.

Doduše, nakon utakmice trener katalonskog velikana, koji je nakon ovog neuspjeha još malo 'potpuno' na tablici te je sada na devetom mjestu, Ronald Koeman, pokušao je navijače uvjeriti kako je sve - OK.

'Istina je da smo u prvom poluvremenu bili dobri, kontrolirali smo igru. Imali smo čak i sjajnu priliku za vodstvo. Ipak, u drugom poluvremenu Real se odlično branio i nismo ih uspjeli ugroziti. Uvijek se morate paziti Realovih kontri. Ekipa je napravila sve što je mogla kako bi se spasili poraza. Razočarani smo rezultatom, ali ne i igrom. Imali smo dovoljno prilika i zaslužili smo bolji rezultat. Razumijem da su navijači frustrirani, no pokazali smo da nismo inferiorniji Realu. Da smo zabili za 1:0, sve bi bilo drugačije. Polako, ali sigurno sve smo bolji. Sve smo bliže pobjedama u velikim utakmicama', rekao je Koeman nakon utakmice.

Naravno, sve to nije utješilo navijače Barcelone, koji su nakon utakmice ostali ispred stadiona i pričekali nekad odličnog nizozemskog nogometaša, koji je igrajući u Barceloninom dresu, katalonskom klubu donio puno više zadovoljstva nego što to radi kao trener.

A da se dogodilo nešto neprimjereno, jasno je i iz činjenice što se o svemu oglasila Barcelona, koja je poslala priopćenje.

'FC Barcelona javno osuđuje nasilne postupke i prijezir prema Koemanu kada je napustio Camp Nou. Klub će poduzeti sigurnosne i disciplinske mjere kako se ovakvi nemili događaji više ne ponove', pojasnili su iz Barcelone, uz dodatak da će za sve koristiti i snimke s nadzornih kamera.

  • +21
FC Barcelona - Real Madrid, španjolska liga, El Clasico, 24.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta