STAV NAJVEĆEG, ALI...

Roger Federer poželio povratak na staro; u ATP-u o toj ideji uopće nisu raspravljali

03.12.2018 u 08:37

Bionic
Reading

Roger Federer osoba je čije se riječi pozorno slušaju u svijetu tenisa, ali jedan prijedlog švicarskog tenisača ipak neće biti prihvaćen

Najuspješniji tenisač svih vremena izjavio je da bi se finale ATP Finalsa trebalo igrati na tri dobivena seta odnosno meč bi mogao trajati pet setova kao da je riječ o grand slamu.

Posljednji meč završnice najboljih osam tenisača nekada se tako i igrao, ali od 2008. se to promijenilo - igračima je u finalu za trijumf dovoljno osvojiti dva seta, a ne tri.

U ATP-u ne pomišljaju na povratak na staro, a to su objasnili strahom za zdravlje igrača koji su ionako već iscrpljeni i načeti ozljedama na samom kraju sezone.

'S mečevima na pet setova prestali smo 2008. nakon uvođenja niza mjera kako bi zaštitili zdravlje igrača i dali im dulje karijere. Ako pogledate prosječnu dob igrača u TOP 100 možete vidjeti da dulje igraju. Vjerujemo da je to dobro za tenisače i cijeli Tour', rekao je izvršni direktor i predsjednik ATP-a Chris Kermode.

  • +12
ATP Finals, Novak Đoković - Alexander Zverev Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Povratak na pet setova na ATP Finalsu trenutačno uopće nije predmet rasprave. Međutim, uvijek smo otvoreni da poslušamo igrače', dodao je.