iskreni švicarac

Roger Federer otkrio veliku istinu o brojnim veteranima u tenisu

12.10.2017 u 14:38

Bionic
Reading

Roger Federer (36) u profesionalnom je tenisu već puna dva desetljeća. Sad je otkrio zašto tenisači, a među njima i on sam, igraju puno duže na najvišem nivou nego što su to činili njihovi prethodnici...

Veterani 'drmaju' svjetskim tenisom - Rafa Nadal, vodeći tenisač na ATP ljestvici napunio je 31 godinu, za petama mu je Roger Federer koji je s 36. već zagazio u ozbiljne veteranske godine, a uz njega su tu još Andy Murray (30), Novak Đoković (30), Stan Wawrinka (32), John Isner (32), Kevin Anderson (31), Jo-Wilfried Tsonga (32), Tomas Berdych (32), Gilles Muller (34)... Sve TOP 20 tenisači.

Što onda reći za našeg Ivu Karlovića koji s 38 godina i dalje rastura kao mladić ili Španjolce Davida Ferrera (35) i Feliciana Lopeza (36)?

Tenisači su definitivno produljili životni vijek, a neke od razloga otkrio je Roger Federer.

'Igrači ostaju zdraviji jer puno više ulažu u masaže, terapeute, oporavke, prehranu... Turniri i ATP omgućavaju nam bolju uslugu. Puno se lakše putuje nego prije, imamo direktne letove', nabrajao je neuništivi Švicarac i potom poentirao:

'Da, i nagradni fondovi na turnirima rastu! Možda je i to jedan od poticaja da nastavimo igrati i u veteranskim godinama...'

  • +3
Federerov trijumf u Halleu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia