zna što ga čeka

Roger Federer oglasio se nakon još jedne operacije koljena i zabrinuo milijune navijača: Situacija nije onakva kakvoj sam se nadao...

21.09.2021 u 10:15

Bionic
Reading

Roger Federer (40) sezonu je završio još početkom srpnja nakon što je u četvrtfinalu Wimbledona izgubio od Poljaka Huberta Hurkacza. Zbog nove ozljede morao je na još jednu operaciju koljena i svi su se pitali je li to stvarno kraj karijere najboljeg svih vremena...

'Situacija nije onakva kakvoj sam se nadao, ali oporavak i rehabilitacija idu vrlo dobro. Za sada nije bilo problema...', rekao je Roger Federer (40) u razgovoru za Eurosport i nastavio:

'Osjećam se snažno i s uzbuđenjem čekam budućnost. Želio bih se vratiti na teren što je prije moguće. No, ovo je razdoblje u kojem morate ići sporo, korak po korak. Mogu reći da je najgore iza mene i radujem se svemu što dolazi. Kad se oporavljate od ozljede, svaki sljedeći dan je bolji od prethodnog. To je baš uzbudljivo.'

Federer je prošle godine imao dvije operacije i trebalo mu je više od godinu dana rehabilitacije, a na teren se vratio u ožujku. Posljednji meč odigrao je u srpnju u Wimbledonu gdje je ispao u četvrtfinalu.

'Bit će izazov vratiti se na teren. Želim se vratiti što prije, ali to će biti veliki izazov. Dan kad počnem ponovno trenirati bit će težak. Točnije, bit će to teška tri dana', svjestan je Švicarac svega što ga očekuje.

Federer, koji kao i Rafa Nadal i Novak Đoković ima 20 Grand Slam naslova, misli da je moguće osvojiti kalendarski Grand Slam, sva četiri najveća turnira u istoj godini, čak i nakon što je Đoković nedavno bio na korak do toga, ali je u finalu US Opena izgubio od Rusa Daniila Medvjedeva.

'Mislim da je to moguće. Đoković, Nadal i ja smo bili blizu toga. Teško je, ali je moguće. Treba ti snaga, ustrajnost i malo sreće', zaključio je Federer.