slavlje kod watforda

Roberto Firmino hat-trickom u uvjerljivoj pobjedi Liverpoola upisao se u povijesne knjige Premier lige i Redsa i pokvario Ranierijev debi

16.10.2021 u 15:54

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 8. kola engleske Premier lige, Liverpool je u gostima kod Watforda stigao do pobjede 5:0 i barem na nekoliko sati preuzeo vrh tablice

Momčad njemačkog stručnjaka Jürgena Kloppa rutinski je došla do pobjede 5:0 na gostovanju kod Watforda i pokvarila debi Claudija Ranierija, kojem je ovo bila prva utakmica na klupi novog kluba.

Redsi su poveli već u devetoj minuti golom Sadia Manea, na asistenciju Mohameda Salaha.

U 37. minuti Roberto Firmino zabio je svoj prvi gol u subotnjem hat-tricku, a zabijao je golove potom i u 52. minuti te prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. Još se u listu strijelaca upisao i Mohamed Salah, na dodavanje sjajno raspoloženog Firmina.

Firminov hat-trick je 350. hat-trick u Premier ligi, a osim što se upisao u knjige engleskog prvenstva, ime Brazilca zavrijedilo je spomen i u Liverpoolovim knjigama. Do sad je tek sedam igrača Redsa imalo dva ili više hat-trickova u Premier ligi.

Najviše ih je upisao Robbie Fowler (osam), iza njega je Michael Owen (sedam), Luis Suarez (šest), dok su Mohamed Salah i Fernando Torres zabili po tri hat-tricka, a Steven Gerrard i Maxi Rodriguez po dva.

Sada im se pridružio i Firmino.

  • +7
Liverpool - Manchester City, Premier liga, 2021/22 Izvor: EPA / Autor: Andrew Yates