iz turske za tportal

Pitali smo Roberta Prosinečkog razmišlja li o preuzimanju Dinama, a njegov iskren i konkretan odgovor za mnoge je iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju

08.07.2020 u 07:57

Bionic
Reading

Iako je Zoran Mamić u utorak imenovan za v.d. Dinamova trenera u preostale tri prvenstvene utakmice, medijima se kao jedan od najozbiljnijih kandidata nametnuo Robert Prosinečki. No, on je tisućama kilometara od Zagreba, u puno važnijoj misiji

'Situacija je takva da ne smijemo brzati u odluci i dozvoliti si krivi korak. Europska natjecanja jako su blizu a znamo koliko Dinamu i hrvatskom nogometu znači igranje u europskim skupinama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobit ćemo na vremenu do konačne odluke tko će voditi Dinamo u sljedećoj sezoni', rekao je u utorak Zoran Mamić, nakon što je sjeo na klupu Dinama.

Dakle, prema njegovim riječima moglo bi se zaključiti kako će prvotni plan maksimirskog kluba, o tek privremenom vođenju momčadi, biti i realiziran.

Odnosno da će se za novu sezonu tražiti i novi trener.

A jedno od imena, koja bi svaki Dinamov navijač želio vidjeti na maksimirskoj klupi je i - Robert Prosinečki.

No, kao što nam je ove srijede potvrdio, njegove su trenutne misli usmjerene jedino na Kayserispor.

'Imamo četiri utakmice, danas popodne putujemo za Rize, gdje nas u četvrtka čeka utakmica protiv Rizespora. Htjeli bismo i od tamo stići neporaženi, jer svaki nam je bod za ostanak u ligi neophodan', iznio je želje i planove Robert Prosinečki, koji je sa svojim Kayserisporom u četiri utakmice nakon nastavka prvenstva u post-korona sezoni osvojio devet (od mogućih 12) bodova, i prema tom učinku bio bi pri vrhu tablice. Jer u ta četiri kola više bodova osvojili su samo Istanbul Basaksehir i Kasimpasa (po 10). Iza Kayserispora je i Trabzonspor s osam bodova.

'Veliki Žuti' posljednju je pobjedu upisao u ponedjeljak, svladavši na svom stadionu Bešiktaš Domagoja Vide 3:1.

Podsjetimo, i u prvom kolu te post-korona sezone, Kayserispor je bio na pragu velikog iznenađenja, jer je kod Fenerbahčea, uz puno prigoda i bolju igru vodio sve do 87. minute, kada su domaćini stigli do preokreta nakon gola s 11 metara i potom pobjede.

'Ja kada sam došao imali smo tek deset bodova, sada smo već na 31. Dakle, od mog dolaska, u prosincu 2019. uzeli smo 21 bod, uz šest pobjeda i tri remija. Imamo još posla, ali vjerujem da ćemo ispuniti prvi cilj, odnosno osigurati ostanak'.

A onda? Možda u zagrebački Dinamo koji je ostao bez trener Igora Jovićevića?

'Ne znam otkud ja uopće u tom kontekstu, tko me spomenuo kao mogućeg trenera Dinama. Nitko me nije niti kontaktirao, niti sa mnom razgovarao. Iskreno, toliko sam u ovom projektu, da o ničemu drugom ne želim razmišljati', jasno je rekao Prosinečki.

I sigurni smo, s kojom je dozom odanosti pričao o Kayserisporu, da u ovom trenutku uistinu ne razmišlja o zagrebačkoj momčadi.

  • +15
Nk Rijeka - NK Dinamo; HT Prva liga, 5.7.2020. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX