SUPERSPORT HNL - 5. KOLO

Robert Prosinečki: Hajduk je favorit, jako dobro izgleda, prvi je. Ali...

19.08.2023 u 13:30

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša nakon četiri kola SuperSport Hrvatske nogometne lige jedina su momčad s 'nulom' na bodovnom kontu. Naravno, taj podatak trebao bi zabrinuti sve u klubu iz zapadnog dijela Zagreba. Ali činjenica je i ta da Rudeš, u čijim redovima uglavnom igraju igrači koji se do ove sezone nisu susretali s prvoligaškim nogometom, igra lijep i dopadljiv nogomet. Ove nedjelje od 18.50 sati (MAXSport 1, MAXtv) Rudeš je domaćin Hajduku

Velike vrućine, ali još više pogled na tablicu, odnosno rubriku 'osvojeni bodovi', pomalo unose nervozu u redove Rudeša. I sada u goste stiže goropadni Hajduk, koji u prvenstvu ima 100-postotni učinak. Nepotrebno je reći da će Torcida 'preplaviti' Kranjčevićevu i da će biti velik poticaj Lekinoj momčadi, ali pitanje je koliko su putovanje iz Soluna, pa i poraz od PAOK-a ipak poremetili ritam Bilih.

Evo što o nedjeljnom suparniku govori trener Rudeša Robert Prosinečki.

'Gledao sam Hajduk je igramo s njim u nedjelju (op.a., Prosinečki s Rudešom dočekuje Splićane u 18.50 sati, MAXSport 1), ali gledao bih ga i ovako. Šteta što se u tim utakmicama možda nije dao i neki gol. Gledali smo Hajduk koji je u prvom poluvremenu imao dvije, tri jako dobre prigode. I da je zabio gol, sigurno bi rezultat bio drugačiji, odnosno pitanje je kako bi se utakmica razvila. Možda bi se dogodio čak i prolaz. No na kraju se to ipak nije dogodilo. U nogometu se događaju kiksevi, odnosno taj penal. I sve se preokrenulo na drugu stranu. A onda je u zadnjih 20 minuta PAOK dominirao. I kada su zabili taj drugi gol, Hajduka više nije bilo. Teško se bilo vratiti nakon toga', rekao je Prosinečki i najavio ogled Rudeša s Hajdukom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Hajduk je sad imao utakmici u Europi, na kraju uz dobru igru ispao i sad mu je bitno prvenstvo. Za Rudeš je teško, jer nemamo bod. Probat ćemo sve da dobro odigramo i napravimo dobar rezultat. Imali smo i peha, ali smo i trebali imati koji bod, no to nije se dogodilo. Radimo i dalje, vidjet ćemo u nedjelju. Hajduk je favorit, jako dobro izgleda, prvi je, ima bodove, sve je dobio. Nije nimalo lako', naglasio je trener Prosinečki.

Za utakmicu, kaže, svi su spremni, ali i poletni. Bez obzira na 'nulu'.

'Manje-više svi su zdravi, a koliko god da nemamo bodova, dečki dobro rade. Neke smo utakmice baš dobro odigrali, dominirali smo, ali još smo na nuli.'

Prosinečki je u susretu s Varaždinom postavio novog vratara, umjesto Marića branio je Kralj. Hoće li tako i ostati?

'Nažalost, nekad ispada da je najlakše pokopati nekoga, ali Kralj je pokazao dobru formu protiv Varaždina, najvjerojatnije će Kralj braniti. To su prve utakmice u prvoj ligi za 95 posto naših igrača, igra puno djece godišta 2004., napravili smo neke greške i zato nemamo boda. Ali to je tako, ritam je drugačiji od druge lige, morat ćemo pričekati na Rudeš. Najvažnije je da dobro izgledamo do 60.-70.minute, a nakon toga padamo. Je li to fizički, psihološki ili, jednostavno, igrači nisu naviknuli na taj ritam, ne znam. Ali siguran sam da će u nedjelju biti dobra utakmica, a najbitnije je da mi odigramo mušku utakmicu', rekao je Prosinečki.

  • +7
Varaždin - Rudeš, 4. kolo, 2023./24. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport