NOVI PREDSJEDNIK UDRUGE

Robert Markulin naslijedio Igora Štimca

17.06.2009 u 12:14

Bionic
Reading

Izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruge Prve HNL održana je u Zagrebu (Hotel Westin). Na dnevnom redu bili su izvještaji organa natjecanja za proteklo prvenstvo, usklađivanje statuta Udruge s odredbama novog statuta HNS-a, verifikacija novih članova Udruge, izbor novog predsjednika i članova Upravnog odbora Udruge Prve HNL, prijedlog kalendara natjecanja i propozicija Prve HNL i Prve HNL kadeta i juniora, uz izvlačenje natjecateljskih brojeva klubova za novo prvenstvo te izvještaje o marketinškim aktivnostima Udruge u proteklom jednogodišnjem razdoblju

Najzanimljivija točka dnevnog reda Skupštine Udruge bio je izbor novog predsjednika, odnosno čovjeka koji će naslijediti Igora Štimca. Iako se očekivalo da će to biti Dražen Medić, to se nije dogodilo. Predsjednik Zagreba dobio je sedam glasova, a direktor Slaven Belupa Robert Markulin devet.

Predstavnik Koprivničana bio je favorit Dinamova bloka, Medić Hajdukova, pa su 'modri' tako još jednom 'nadigrali' splitskog rivala. Treba spomenuti kako će mandat Igora Štimca ostati upamćen po televizijskom projektu 'Volim nogomet' te ideji o Ligi 16 koja će startati od slijedeće sezone.
 
Nakon službenog predstavljanja Markulin je naglasio kako smatra da bi i poraženi Medić bio kvalitetan izbor za tu poziciju, a najavio je i prve poteze.

'Iako sam u početku bio protiv projekta 'Volim nogomet', moram priznati da je popularnost HNL-a porasla. Ipak, pregovarat ćemo s HTV-om oko termina, koji mnogima ne odgovaraju. Zalagat ću se da se dio susreta prebaci na subotu ili petak, kako bi sve strane bile zadovoljne.'

Pregovarat će se i oko visine ugovora. Ove je godine, tvrdi Igor Štimac, svaki klub dobio po 200 tisuća kuna, što Markulin, i ne samo on, smatra nedovoljnom svotom za projekt takve veličine i potencijalne isplativosti. Markulin je najavio i kako će rasformirati Upravni odbor, te kako će sve odluke donositi Skupština sastavljena od predstavnika klubova.