Ponuda s otoka

Robert Lewandowski mogao bi povući potez koji će šokirati čelnike Bayerna, a zna se i razlog; odabir kluba u koji želi otići za neke je iznenađenje

10.03.2022 u 14:34

Bionic
Reading

Robert Lewandowski, napadač njemačkog Bayerna, prvi je na listi želja Manchester Uniteda. No, kako bi se taj transfer realizirao puno se toga mora poklopiti

Iako je poljski napadač član minhenskog Bayerna od 2014. godine te je postao zaštitno lice tog kluba, nije nemoguće da u ljetnom prijelaznom roku završi u Manchester Unitedu, jednom od najvećih i najpopularnijih klubova na svijetu.

Ovaj 33-godišnji napadač odigrao je za Bayern 244 utakmice uz učinak od 231 gola, a o njegovoj igro i hat-tricku protiv Salzburga u Ligi prvaka još se govori.

Prvi su o ovoj mogućnosti počeli pisati novinari njemačkog Bilda, a razlog je što Lewandowski nije zadovoljan ponudom za produžetak ugovora.

Treba reći da mu stari ugovor ističe u ljeto 2023. godine, a ako se brzo ne dogovore sve mi moglo otići u krivom smjeru. Neki predviđaju da bi taj potez Lewandowskog - da odluči napustiti klub - šokirao čelnike Bayerna. No, očito je željan novog izazova i zna koliko vrijedi.

Navodno su mu čelni ljudi kluba poručili da ponudu koju je dobio neće podizati jer je politika kluba takva 'da se ne razbacuju' tako da nije nemoguće da se ubrzo – raziđu. U tom slučaju Bayern bi dobio i određenu odštetu, ali nije poznato koliko.

Prema Transfermarktu vrijednost Lewandowskog iznosi 50 milijuna eura.

Vrlo brzo su reagirali čelnici Manchester Uniteda kojima hitno treba iskusni napadač i pravi strijelac jer je svima jasno kako Cristiano Ronaldo sa 37 godina na leđima više ne može raditi razliku na terenu, a nema sumnje da bi iskusni Lewandowski – usprkos tome što ulazi u veteranske godine - bio pun pogodak.

Neki izvori govore da mu je Manchester United ponudio puno bolje uvjete od Bayerna.

  • +7
Bayern - RB Salzburg (uzvrat osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK