DELIJE UMJESTO ARMADE

Riječanin Gerc prvi Hrvat u Zvezdi nakon '91?

15.02.2010 u 12:40

Bionic
Reading

Premda je transfer još daleko od realizacije, srpski su mediji najavili prvog Hrvata u srpskom nogometu od izbijanja rata 1991. godine

Crvena zvezda se u Turskoj, osim priprema za proljetni nastavak sezone, odlučila i pojačati momčad. Vedran Gerc, napadač Rijeke, koja se također pripremala u Antalyji, na pragu je dolaska na Marakanu, piše srpski Blic koji se potvrdio i predstavio Rijekinog napadača.

Gerc ima 24 godine, karijeru je počeo na Kantridi, važi za velikog talenta, čiji je put bio usporen zbog loma noge još u juniorskoj konkurenciji. Ove sezone je za klub s Kvarnera odigrao deset utakmica i postigao jedan gol, što znači da nije često dobivao priliku igrati kod trenera Nenada Gračana. Ugovor s Riječanima ga veže do lipnja 2011. godine. No postoji mogućnost da uz odštetu napusti klub i krene prema Beogradu te postane prvi Hrvat u srpskom nogometu od izbijanja ratnih sukoba 1991. godine.

'Ne krijem da je bilo pregovora s ljudima iz Zvezde, ali transfer je još daleko od realizacije', bilo je sve što je izjavio Gerc, čija vrijednost na tržištu iznosi oko 350.000 eura.

Blic potom i nastavlja s nabrajanjem imenima naših i njihovih nogometaša koji su igrali na 'suprotnim stranama'.

Gerc bi tako bio prvi Hrvat u srpskom nogometu od ere Roberta Prosinečkog, a prelasci Srba u suprotnom pravcu bili su češći. Tako je četiri godine gol Rijeke čuvao Dragan Žilić, a igrali su Dušan Kerkez i Radomir Đalović, koji i ove sezone nosi dres ekipe s Kantride. Također, dvojica bivših zvezdaša kruh zarađuju u Hrvatskoj - Marjan Marković je član Istre, a Srđan Pecelj Intera iz Zaprešića.