KREĆE PLAY-OFF

Repeša: Želimo započeti seriju protiv Zadra pobjedom!

14.05.2012 u 15:40

Bionic
Reading

Polufinalna serija košarkaške A-1 Lige za prvaka kreće utakmicom Cibona - Zadar (utorak, 20 sati) u Draženovom domu, a sudeći prema najavama iz tabora 'vukova', ništa osim pobjede ih ne zanima

U 14 kola Lige za prvaka zagrebačka Cibona je upisala isto toliko pobjeda, a najveće zasluge za to svakako ima trener Jasmin Repeša koji je preporodio momčad.

Od tih 14 pobjeda dvije nad Zadrom, u Draženovom domu 88:79 te u Višnjiku 74:84, nisu bile uvjerljive i u njima je Zadar pokazao kako može biti vrlo opasan. Toga je svjestan i Repeša:

'Čestitamo svojim igračima na lijepom rezultatu i 14 pobjeda u nizu, no sada dolazi ono najbitnije. Kreće play-off i sve što je bilo prije ovoga trebamo zaboraviti. Ovim putem pozivamo navijače da dođu u što većem broju u Draženov dom', rekao je u uvodu Repeša.

'Nadamo se da ćemo našim angažmanom i agresivnošću krenuti u seriju protiv Zadra pobjedom.'

Sličnog je mišljenja i Tomislav Zubčić, košarkaš rođen u Zadru:
'Trebamo zaboraviti dosadašnji dio sezone jer kreću nove utakmice. U sezoni smo protiv Zadra oba puta pobijedili, tako da ne skrivamo kako sada idemo na pobjedu i konačnom cilju – tituli prvaka', rekao je Zubčić.

Njegov suigrač Pavle Marčinković, također Zadranin koji zna kako je igrati u 'gradu košarke', nadovezao se na svog trenera i suigrača:
'Zadnja dva, tri mjeseca se spremamo za ove utakmice i sada je važno da to valoriziramo.'

No, kada je riječ o pritisku, bilo je zanimljivo čuti razmišljanje Marčinkovića:

'Zadar će biti motiviran, a s obzirom da su se plasirali u ABA ligu, moći će igrati opušteno pa je stoga za očekivati kako će im ulaziti neki šutovi koji inače ne bi.'

Zubčić se nadovezao kako pritisak ne osjećaju:
'Mi smo profesionalci i osjećaj je isti kao prije svake druge utakmice. Kada je pritisak u pitanju, znamo se nositi s njime.'

Za kraj je Repeša kazao kako su tri stvari ključne u seriji protiv Zadra:
'Prvo, trebamo bolje kontrolirati defanzivni skok. Drugo, trebamo igrati disciplinirano u napadu i treće – moramo spriječiti lagane koševe Zadra iz kontre i polukontre.'

Dodajmo kako momčad Aleša Pipana (Vrbanc, Batur, A. Delaš, Ivanov, Reed, Vragović…) u Zagreb dolazi na krilima pobjede protiv Zagreba, a poseban motiv će imati bivši cibos Goran Vrbanc koji je u četvrtfinalu (44 poena, 9 trica!) bio 'krvnik' Cibone.

'Vrbanc je sjajan šuter, pokazao je to i u vrlo važnoj utakmici protiv Zagreba. No ima Zadar i drugih dobrih igrača', kratko je odgovorio Repeša na pitanje hoće li posebno paziti na zadarskog šutera.