EUROBASKET 2013

Repeša: Šibica se zapalila i nećemo iznevjeriti navijače

11.09.2013 u 21:22

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija na najboljem je putu da vrati ugled ovom našem sportu. Debakl protiv Španjolske na otvaranju EURA nudio je samo još jedno razočaranje. No onda je već potonulu lađu, iz dubokog ponora izbornik Jasmin Repeša zajedno s igračima vratio u mirne vode i naninizao četiri teške pobjede protiv Gruzije, Poljske, Slovenije i Češke...

'Mislim da smo napravili onaj prvi korak koji smo očekivali i koji je bio nešto malo teži od očekivanog. Prenosimo dva boda iz grupe što nam je bila i želja prije samog početka', rekao je za Media servis iz Ljubljane izbornik Jasmin Repeša i odmah preusmjerio razgovor na prvu prepreku drugog kruga, neugodnu Finsku.

'Na nju se fokusiramo, imamo dva dana da je pripremimo. Igranje pet utakmica u šest dana bilo je izuzetno teško. Poslije nas čeka Italija koju smo već gledali i zadnji dan ovdje u Ljubljani je Grčka', kaže Repeša.

Spomenuli smo izborniku dugo zatomljeni košarkaški gen kod navijača - koji je sad eruptirao, te da nas neće jako začuditi ako nas publika uz dobru igru odvede do neke medalje. Evo reakcije.
'Iz tvojih usta u Božije uši. Pozlatile ti se riječi. Prerano je za to. Idemo utakmicu po utakmicu', poručuje hrvatski izbornik.


A na svakoj sljedećoj utakmici, bit će naših navijača.

'To je nabitnija stvar da se košarka vratila u domove i na male ekrane, lokale, na ulicu, u medije - i to je ono što je nedostajalo košarci'.

Problem je samo termin utakmica koji je u 14 i 30. Ni to neće biti problem, tvrdi Repeša.

'Šibica se zapalila i sada, kao što sam jučer obećao, nećemo nikoga iznevjeriti i svi će biti ponosni na igru, pristup, zalaganje i na sve ono što dečki rade', zaključio je Repeša.