ABA LIGA

Repeša s NBA braničima kod Zvezde: Čeka nas teška utakmica!

08.11.2013 u 15:41

Bionic
Reading

Zagrebačku Cedevitu, za koju će od ovog kola zaigrati bivši NBA igrač Allan Ray, u nedjelju u sklopu regionalne ABA lige u Beogradu čeka utakmica protiv Crvena zvezde (MAXtv, Arenasport 1, 17h)

Zanimljivo, obje momčadi ostvarile su ovog tjedna pobjede u Europi; Zvezda je slavila u Euroligi u Vitoriji kod Laborala 73:63 dok je Cedevita u Zagrebu svladala Dinamo Sassari 94:83 tako da obije momčadi u Jadranski derbi ulaze u dobrom raspoloženju.

'Za nas to je pravi test protiv Euroligaša, momčadi napravljene za velike stvari, za trofeje. Nastupi u Europi pokazuju da su sjajna momčad i sigurno nas čeka teška utakmica. Veseli me taj test za našu mladu momčad, da vidimo koliko smo napredovali i kako možemo odgovoriti u ovakvom izazovu', uoči puta u Beograd govori trener Jasmin Repeša - prenosi službena web stranica.

'Pobjeda protiv Sassarija na onakav način je uvijek dobrodošla jer daje entuzijazam i ekstra atmosferu. Mi, istina, imamo tu dobru atmosferu od prvog dana ali imamo ta propadanja tijekom utakmica, nekada i više nego što bi trebalo ali sve je to u granicama normalnog', dodao je Repeša.

Repeša će u Beogradu na raspolaganju imati i novog igrača, uz izostanak Tomasa i Baždarića (oporavlja se dobro i uskoro će početi trenirati punim intenzitetom) jer u Zagreb je sletio, obavio liječničke preglede i odradio prve treninge Allan Ray, igrač kojeg je trener Cedevite želio u rosteru kluba.

'Sigurno da nije spreman pa ne računamo na njega u punom pogonu od početka ali nadam se da će nam ponešto pomoći. On je jako talentiran momak, nagovještavao je velike stvari jer je, u krajnjoj liniji, igrao u Bostonu. Bio je kod mene u Rimu dvije godine, istina tada jako mlad, međutim danas je maturirao kao osoba i važno mi je što je imao veliku želju doći u Cedevitu. Ispunili smo mu želju, doveli ga i nadam se da će sve biti dobro.'

Allana Raya Repeša će upariti ali i rotirati sa Nolanom Smithom.

'Malo je drugačiji profil igrača od Nolana koji se pokazao kao veliko pojačanje i sjajan pozitivac. Nadam se da će mu se u toj pozitivnoj energiji pridružiti i Ray. Dobro ga poznajem i siguran sam da to može i da će nam ove sezone dati puno.'

Alan Ray je 29-godišnji combo guard, visok 188 cm (rođen 17.6.1984. u New Yorku) koji je imao sjajnu karijeru na NCAA sveučilištu Villanova. Bez drafta 2006. uzeli su ga NBA Boston Celticsi gdje je igrao 47 utakmica uz 6.7 koševa po susretu, također kratko djelujući i u Austinu u D-League. Slijedi angažman u Rimu, u Lottomatici Jasmina Repeše dvije sezone, pa Ferrara i Montegranaro u Italiji. U sezoni 2011/12. kratko je igrao u Krki pa prešao u Pau Orthez a 2012/13. je sjajno odigrao za Ulm Bundesligu i Eurokup gdje su stigli do četvrtfinala uz Rayovih prosječnih 16.5 koševa (5. strijelac), 2.3 skokova i 1.3 asist. Ovu sezonu započeo je u Libanonu pa prešao u Cedevitu.

'Nisam prvi put u Zagrebu. Bio sam s Ulmom lani kod Cibone. Sjajan grad', kratko će po dolasku u Dom košarke Cedevita na Velesajmu Allan Ray.

'Trenera, kao što znate, dobro poznajem iz Rima. Cedevita je, pak, klub s odličnim rezultatima u Europi i stvarno sam uzbuđen i sretan što sam stigao.'

Ray je odlično odigrao prošlu sezonu upravo u Eurokupu.

'Imamo sam dobru statistiku ali to me nije ispunilo do kraja s obzirom da nas je Bilbao izbacio u četvrtfinalu. Volim pobjeđivati pa se nadam da ćemo u tom natjecanju ove sezone otići još dalje.'

Drugi je Amerikanac u Cedeviti, uz Nolana Smitha

'Znam ga dobro ali gledajući ga na TV dok je igrao za Duke. Odličan igrač. Vjerujem da ćemo se sjajno nadopunjavati. Ja sam više šuter, volim dati koš, biti vođa na parketu, donositi prave odluke u pravom trenutku. Najvažnije, dat ću sve da pomognem momčadi da bude bolja.'

Već na prvom treningu Ray se pokazao kao odličan karakter pa su ga suigrači odmah prihvatili uz odobravanje. Zasigurno će pomoći već u Beogradu gdje se Cedevita nada pozitivnom rezultatu.

Na kanalima Arenasporta. u sklopu MAXtv-a, možete gledati sljedeće utakmice:
SUBOTA: Zadar - Igokea (17h, Arenasport 1)
Szolnoki Olaj - Union Olimpija (19h, Arenasport 1)
MZT Skopje - Krka (21h, Arenasport 1)
NEDJELJA: Crvena zvezda - Cedevita (17h, Arenasport 1)
PONEDJELJAK: Široki Primorka - Partizan NIS  (20:30h, Arenasport 1)