CIBOSI LOVE TITULU

Repeša prepun samopouzdanja: Svi dečki žive za subotu!

01.06.2012 u 15:28

Bionic
Reading

Cibona i Cedevita u subotu (20.15 sati) igraju treću utakmicu finalne serije, a s obzirom na to da 'vukovi' vode sa 2-0, lako je moguće kako će to biti oproštaj od sezone

Jasmin Repeša u društvu igrača Davora Kusa i Zacka Wrighta na presicu svoje možda i posljednje utakmice koju vodi kao trener Cibone stigao je odlično raspoložen.

Na svoj 51. rođendan pripremio je malu zakusku za novinare, a uz uobičajene čestitke vjerojatno bi zadovoljan bio da za poklon dobije još jednu titulu državnog prvaka.

No, ova bi titula bila s momčadi za koju je prije nekoliko mjeseci kazao kako ne može biti prvak i protiv momčadi kojoj je zamalo postao trener kada je bio slobodan i momčadi koja je u regionalnoj ABA ligi dominirala.

'Teško je reći nešto novo, imali smo četiri dana odmora u kojima smo se vrlo dobro regenerirali, a usput smo popravljali i tehničko-taktičke stvari iz obje utakmice. Imamo prednost od 2-0, ali smo svjesni da je sutra nova utakmica i moramo dati sve od sebe da dobijemo i treću', kazao je Repeša o kojem se posljednjih dana najviše pisalo kao o novom treneru Unicaje iz Malage.

O temi Unicaja, Repeša nije želio govoriti, kaže kako je koncentriran samo na subotnju utakmicu. Na pitanje može li učinak 18-0, koji Cibona ima od ulaska u Ligu za prvaka, psihološki biti problem, Repeša je mirnim glasom rekao:

'Mislim da smo dobro pripremljeni u svakom pogledu i uz podršku naše publike koja je sve brojnija, možemo to napraviti. No, ne smijemo podleći atmosferi, pogotovo mislim na mlade igrače, no pripremamo se i za to. Svi dečki žive za subotu, zajedno sa stručnim stožerom i navijačima, da ovako veliku priliku ne propustimo', rekao je Repeša koji ni ovaj puta neće mijenjati sustav, pa tako neće odvesti momčad u karantenu.

Kada je na temu došla tema kako Cedevita nema što tražiti u krcatom Draženovu domu, Repeša je morao čak i malo podići glas:

'Ne slažem da nemaju što tražiti, Cedevita je izuzetno kvalitetan tim i to je izuzetno kvalitetan projekt, a podatak kako su otišli u karantenu nakon treninga u petak dovoljno govori kako prilaze utakmici. Svjesni smo da neće, uostalom kako i svi drugi, doći u dvoranu s bijelom zastavom. Mi moramo zadovoljiti ono što je baza naše igre, naših odnosa i naših dosadašnjih uspjeha', dodao je Repeša.

Jedan od najboljih cibosa u prošloj utakmici, Amerikanac Zack Wright, bio je kratak i jasan:

'Vrlo važna utakmica i važno je kako ćemo započeti utakmicu jer Cedevita je opasna ekipa i ne smijemo im dati da dobiju samopouzdanje. Trebamo izaći na parket i igrati kako smo do sada igrali, snažno u obrani, dobro trčati i neće biti problema', kazao je Wright.

Veteran među cibosima Davor Kus svjestan je kako je 2-0 ogromna prednost, ali ipak spušta loptu na zemlju.

'Bez obzira na našu prednost od 2-0, respektiramo njihovu kvalitetu. Mislim da će Cedevita puno bolje izgledati nego na drugoj utakmici. Mi moramo odigrati čvrsto u obrani, onako kako i znamo igrati. Nema brige, mogu reći kako smo čvrsto na zemlji', rekao je Kus.

Dodajmo kako Antwain Barbour ubog ozljede neće igrati ni ovaj puta, pa je stoga jasno kako će najbolji kadet Hrvatske Marko Arapović biti među 12 igrača.

Subota
26. svibnja
Cibona
Cedevita
84:77 (39:35)
Utorak
29. svibnja
Cedevita
Cibona
64:82 (29:44)
Subota
2. lipnja
Cibona
Cedevita
20.15 sati
Utorak
5. lipnja
Cedevita
Cibona
20.00 sati
Petak
8. lipnja
Cibona
Cedevita
20.00 sati