NEZAUSTAVLJIVI DUO

Repeša i dečki posebno će morati paziti na ovu čaroliju

22.09.2013 u 07:01

Bionic
Reading

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju u nedjelju čeka dvoboj za brončanu medalju na Eurobasketu. Protivnici su im još uvijek aktualni europski prvaci iz Španjolske, a u bogatim redovima protivnika ističe se savršeno 'podmazana' osovina dvojice otočana koji su garancija atrakcije na parketu

Hrvatska će za osvajanje svoje prve košarkaške medalje na ovoj razini morati biti na maksimumu svojih mogućnosti, jer iz španjolskih redova prijetit će red sjajnih košarkaša. Marc Gasol, kada je neopterećen osobnim greškama, vrlo uspješno zatvara svoj pa i protivnički reket, Ricky Rubio predvodi sve obrambene varijante svoga izbornika, a Calderon je iznimno opasan kadaga krene šut. Ima toga još, bez daljnjeg, ali posebno se po kvaliteti suradnje ističe dvojac Rodriguez - Fernandez.

Ova kombinacija ostala je zabilježena i od strane NBA navijača


Njih su dvojica rođeni na otočjima (Rudy na balearima, Sergio na Kanarima), a trenutno su suigrači u madridskom Realu. No, njihova suradnja prešla je i ocean kada su briljantim 'aleey-oop' kombinacijama oduševljavali navijače Portlanda, a istu kombinaciju vrlo efikasno prikazuju i na ovom Eurobasketu. Već u Celju su podizali publiku na noge, a najskočnijoj momčadi prvenstva Francuskoj u polufinalu tu su fintu 'prodali' čak tri puta. Rodriguez uvijek sjajno osjeti Rudyjevo utrčavanje s lijevog krila, a Fernandez zakucava i pod prekršajem. Prava su napast i veliki ispit za svaku obranu svijeta.

Iako Sergio danas nosi gustu bradu kombinacija je i dalje prepoznatljiva. Francuzi nisu znali što će