'BILI' NA ODMORU

Reja: U Hajduku je strašno teško raditi

10.12.2009 u 12:43

Bionic
Reading

Pobjedom nad Zagrebom u četvrtfinalu hrvatskog Kupa za Hajduk je završio zimski dio sezone. Sad slijedi pauza i zbijanje redova za proljetni dio, a na posljednjoj presici pred raspust, trener Reja se pojadao da je u Splitu teško raditi

Utakmica sa Štimčevim Zagrebom je polako arhivirana, u Hajduku se okreću zimskoj stanci gdje se nadaju da bi mogli konsolidirati svoje redove kako bi u drugom dijelu prvenstva bili bolji i kvalitetniji. Edoardo Reja se jutro nakon pobjede nad Zagrebom pojavio pred novinarima.

'Zadovoljan sam poslom koji smo odradili i ne razumijem svakodnevne kritike koje trpimo. Klub je startao loše u sezonu, imali samo tek dva boda iz pet utakmica, a onda sam ja pao s neba u Split', započeo je Reja te nastavio:

'Došao sam u momčad o kojoj ništa nisam znao, a u klubu i oko njega je bio veliki nered i trebalo je vremena da sve upoznam i posložim. Uveo sam puno novina i trebalo je vremena da sve legne na plodno tlo. Ovdje je strašni teško raditi, svi sa snajperom u ruci čekaju na grešku i pucaju. Hajduk je veliko ime, no ne može se očekivati nemoguće. Hajduk sam pratio još dok je igrao u Jugo ligi i to je za mene bio jedan od najvećih klubova s najboljim navijačima. No to nisam zatekao kad sam došao u Split. U tri mjeseca koliko sam ovdje vidio sam dosta situacija kao nikad u životu', priznao je trener 'bilih'.

Talijanski stručnjak je također napomenuo da su mu igrači zbog cjelokupne situacije dosta opterećeni te da više misle o navijačima nego o igri.

'Ovo nije normalna situacija i volio bih da se nešto na proljeće promijeni', zavapio je Reja.

Kasnije se na presici pojavio i prvi čovjek kluba Joško Svaguša kojem je razbijena jedna trgovina, zbog čega je optužio novinare.

'Javili su mi da mi je razbijena jedna trgovina, pa vi onda i dalje pišite kako pišete. Za sve ovo je 99 posto zaslužno vaše pisanje', rekao je Svaguša.