Zaluđen slavnim nogometašem

Red Bullov Sergio Perez ove godine na svojoj formuli ima broj 11, a sada je otkrio zbog koje ga je legende stavio na svoje vozilo

03.04.2021 u 14:49

Bionic
Reading

Meksikanac Sergio Perez je otkrio zašto na bolidu ima baš broj 11

Meksikanac Sergio Perez, koji ove sezone u svjetskom prvenstvu formule 1 vozi za Red Bull, otkrio je zašto na bolidu ima broj 11.

'Ako ste se pitali zašto je to tako, odgovor je, zbog bivšeg napadača čileanske reprezentacije Ivana Zamorana', otkrio je Perez u razgovoru za službenu stranicu formule 1.

'Broj 11 izabrao sam zbog Zamorana jer je on taj broj nosio na dresu dok je igrao za Club Americu, čak i moje email adrese imaju broj 11', poručio je Perez.

Zanimljivo, Zamorano je veći dio karijere nosio 'devetku', a kada je Ronaldo u Interu dobio dres s brojem 9, Zamorano je uzeo broj 18 i između 1 i 8 stavio + (1+8).

No, Perez je otkrio kako je njegov idol iz djetinjstva u Club Americi nosio dres s brojem 11 i predvodio taj klub do naslova prvaka 2002. 

'Od tada me prati', kazao je meksički vozač formule 1.

Zamorano je tijekom karijere igrao za Cobresal, St. Gallen, Sevillu, Real Madrid, Inter, Club Americu i Colo-Colo. Za reprezentaciju Čilea odigrao je 69 utakmica i postigao 34 gola.