formula 1

Red Bull, Mercedes i Ferrari zauzeli prvih šest pozicija nakon drugog treninga za Veliku nagradu Abu Dhabija

18.11.2022 u 17:17

Bionic
Reading

Lewis Hamilton i George Russell, obojica u Mercedesu, ostvarili su najbrža vremena na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Abu Dhabija, posljednje utrke Svjetskog prvenstva Formule 1. No, na drugom je slobodnom treningu dominirao Max Verstappen u Red Bullu

Na stazi Yas Marina vozit će se posljednja utrka sezone, Velika nagrada Abu Dhabija, a u petak su vožena dva slobodna treninga.

Lewis Hamilton i George Russell, obojica u Mercedesu, ostvarili su najbrža vremena na prvom slobodnom treningu, a podsjetimo i na to da su njih dvojica prošlog vikenda osvojili prva dva mjesta na utrci za Veliku nagradu Brazila.

Charles Leclerc (Ferrari) bio je treći, a slijede ga Sergio Perez (Red Bull) i Liam ​​Lawson, rezervni vozač Red Bulla koji je zamijenio svjetskog prvaka Maxa Verstappena na prvom treningu.

Verstappen je već osigurao naslov svjetskog prvaka, a Leclerc i Perez su izjednačeni s 290 bodova i borit će se za drugo mjesto u ovosezonskim ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Formule 1.

Lewis Hamilton, kojem će utrka u Abu Dhabiju biti 200. Grand Prix s Mercedesom, priželjkuje prvu pobjedu u ovoj godini.

No, nešto će se pitati i novog/starog prvaka Maxa Verstappena koji se ukazao na drugom treningu i u svom Red Bullu odvezao najbrži krug!

Zanimljivo, vozači Red Bulla, Mercedesa i Ferrarija rasporedili su se na prvih šest pozicija nakon drugog treninga.

Drugi je bio pobjednik prošle utrke, George Russell, a treći Charles Leclerc. Iza njih su se nanizali Lewis Hamilton, Sergio Perez i Carlos Sainz. Četvrta najbrža momčad je Alpine s Estebanom Oconom na sedmom i Fernandom Alonsom na osmom mjestu.