20 sati, arenasport 1

Rebrov na račun Dinama nizao komplimente, ali i poslao upozorenje kojeg Bjelica i 'modri' moraju ozbiljno shvatiti

06.08.2019 u 09:42

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama i mađarskog Ferencvaroša prva je utakmica (stadion u Maksimiru, 20 sati, Arenasport 1) trećeg pretkola Lige prvaka. Zagrebački klub lagani je favorit, no ni gosti iz Budimpešte nisu bez ambicija

Dinamo i Ferencvaroš ovog utorka igraju prvu utakmicu trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, a uzvrat je sljedećeg tjedna u Budmipešti. Naravno, zato ova današnja utakmica ima veliku važnost, jer rezultat u njoj može jednima ili drugima donijeti više mirnoće uoči uzvrata.

Ono što je zanimljivo jest činjenica da u novoj sezoni obje momčadi, s time da je Ferencvaroš odigrao i dva pretkola u ovom natjecanju, ne znaju za poraz. Ipak, za razliku od Dinama koji ima sve pobjede, Mađari imaju i jedan remi.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.

Tradicija je na strani hrvatskog prvaka, jer u ogledima s Mađarima nikad nije ispao. Ali na klupi gostiju sjedi iskusni Sergij Rebrov, bivši ukrajinski nogometaš bogate povijesti.

'Volimo ovakve utakmice kad svi misle kako će protivnik sigurno pobijediti. To nas čini motiviranijima. Sretni smo što igramo s tako ozbiljnim protivnikom i jedva čekamo da utakmica krene', rekao je u ponedjeljak uoči treninga na zagrebačkom travnjaku Rebrov.

'Dinamo je popularan klub i poznata momčad. Jaki su, posebno u napadu, ali mi ćemo se boriti kao momčad i pokušati iskoristiti svoju snagu'.

'Moja momčad je dobro raspoložena. Volim se boriti s velikim ekipama jer sad možemo pokazati za što smo sposobni. Rekao sam dečkima da protiv Dinama moraju uživati. Protiv Vallette su svi očekivali da prođemo i pritisak je bio ogroman, a sada nas čekaju sjajne utakmice u kojima se nadamo najboljemu', poručio je Rebrov te otkrio još jednu poveznicu s hrvatskim nogometom.

A to je Niko Kovač, s kojim se zajedno školovao. S time da je Kovač očito bio nešto bolji učenik, jer on je sada na klupi Bayerna, a Rebrov još uvijek 'odrasta', u trenerskom smislu, u Mađarskoj.

  • +16
Dinamo - Saburtalo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL