FIFA_SP_2018.svg

iskreno za tportal

Samouvjereni Lovren poslao poruku koja se Islanđanima nikako neće svidjeti!

Bionic
Reading

Hrvatska je pobjedom 3:0 protiv Argentine osigurala nastup u sljedećoj fazi svjetskog prvenstva. I što je još važnije, uz igru koja impresionira

Stoper Liverpoola i hrvatske nogometne reprezentacije, Dejan Lovren, iako je odigrao tešku i zahtjevnu utakmicu, kooridnirajući obranu da što bolje pokriju Messija, Agüera i Mezu, a potom i Higuaina, Dybalu i Pavona, kroz press centar prošetao je svježe.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Odradio je intervjue za ruske medije, ali podjelio je svoje mišljenje i za čitatelje tportala.

'Je, fantastična pobjeda. A pobjediti ovakvu Argentinu, danas nije lako. Odradili smo odličan posao i trebamo biti sretni i zadovoljni, ali ne smijemo padati u euforiju. Proslavili smo malo, 10, 15 minuta u svlačionici, ali idemo dalje polako, korak po korak', rekao je Lovren za tpotal te nastavio.

Izbornik Dalić tražio je od momčadi da prvih 30 minuta ne srljate. Odradili ste taj posao sjajno, ali i imali tri prigode u prvom dijelu?

'Da, imali su Argentinci posjed lopte u tom periodu, ali nisu stvorili neke prave prilike. A to smo i htjeli. Odigrali smo čvrsto, stali u blok i čekali svoju priliku'.

Imali ste ih tri već u prvom dijelu?

'Da, Mandžina (op.a Mandžukićeva), je možda bila i najbolja, kada je pucao glavom. Potom su i Perišić i Rebić mogli zabiti. Ali to što nismo iskoristili u prvom dijelu, naplatili smo u drugom'.

  • +12
Hrvatska - Argentina, navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Rebićev je gol bio posebno atraktivan?

'Da, zbilja je zabio prekrasan gol, ali malo je 'visio' zbog žutog kartona, pa smo mu morali reći da se smiri malo (hahaha). Morali smo ga upozoriti da bi ga suci mogli isključiti'.

Vaši Englezi bi ga za takav start nagradili žutim kartonom?

'Ma, Englezi bi nama uvijek dali crveni karton. Sudac je imao nekoliko čudnih odluka, ali evo - ipak smo sve odradili dobro'.

Izbornik Dalić najavio je odmor za igrače koji su igrali u ove dvije utakmice, to jest da ćete u utakmici protiv Islanda ući s drugom postavom?

'To je njegova odluka, vidjet ćemo što će nam reći. Ali mi i u toj utakmici moramo ići po pobjedu. Trebaju nam ta tri boda. U protivnom bi si rušili samopouzdanje koje imamo. Nema razloga da to sada rušimo, idemo odraditi utakmicu kako treba i pobjediti'.

  • +2
Ivan Perišić sa sinom Leonardom Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Svi već vuku paralele s generacijom iz Francuske 1998. godine. Budi li to kod Vas kakve asocijacije?

'Teško, jer ja sam tada bio jako mali. Ali kako vrijeme odmiče, ja vjerujem sve više i više u ovu ekipu. Makar sam ja otpočetka vjerovao da možemo daleko dogurati. Ljudi nas nisu smatrali favoritima, ali to je dobro'.

Hoćete li kalkulirati o protivniku u osmini finala?

'Ni govora. Uopće ne razmišljamo o tome. Pokazali smo u prvom poluvrmeneu protiv Brazila da možemo igrati protiv svakoga. Nikoga se ne bojimo', zaključio je Dejan Lovren.

'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal