EUROPSKI SUPERKUP

Realu i Modriću novi trofej; Zidaneova nepravda prema Kovačiću

08.08.2017 u 22:51

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su Europskog superkupa nakon što su u utakmici igranoj na stadionu Filipa 2 u Skoplju svladali Manchester United 2:1

'Kraljevi' su zasluženo stigli do novog trofeja u svojoj povijesti, a Luka Modrić je bio jedan od najzapaženijih na travnjaku. Hrvatski kapetan odigrao je cijelu utakmicu. Nažalost, drugi Hrvat u redovima španjolske momčadi Mateo Kovačić nije dobio ni minute.

Trener Reala Zinedine Zidane koristio je našeg veznjaka u pripremnim susretima, ali opet ga je u jednom važnom dvoboju 'zaboravio' na klupi. To se Kovačiću prečesto događalo posljednje dvije sezone, pa su tako sve glasnija nagađanja o njegovom povratku u Italiju, sve se više spominje Juventus. Očigledno je da francuski stručnjak u sredini terena preferira neke druge igrače.

  • +24
Finale Europskog superkupa; Real Madrid - Manchester United Izvor: Reuters / Autor: PETER CZIBORRA

Što se tiče utakmice europski je prvak poveo sredinom prvog poluvremena kada je Carvajal odličnom dubinskom loptom pronašao Casemira koji je utrčao iza leđa obrane "crvenih vragova" i zatim preciznim udarcem u suprotni kut svladao de Geu.

Povećanje prednosti uslijedilo je početkom nastavka kada su u 51.minuti Isco i Bale duplim pasom iz igre izbacili kompletnu obranu Uniteda, a Isco je potom rutinski pogodio mrežu i okrunio odličnu akciju.

Lukaku je smanjio na 2-1 u 62. minuti nakon velike pogreške vratara Reala Navasa kojemu je ispala lopta nakon udarca Matića s distance, a belgijski je napadač brzo reagirao i pospremio loptu u mrežu.

Inače, Real je bio puno bolji, imao je i dvije grede (Casemiro, Bale) i puno više pravih prilika od Engleza.