kakva bi to pljuska bila

Realovi navijači na 'aparatima'; jedna od klupskih legendi spriječit će dolazak Kyliana Mbappéa?

09.01.2022 u 07:53

Bionic
Reading

Kylian Mbappé sasvim sigurno bit će jedan od najtraženijih igrača u ljetnim mjesecima, jer na kraju ove sezone istječe mu ugovor s PSG-om. Naravno, već u siječnju mogao bi pregovarati s potencijalnim kupcima, ali rekao je da će se na dogovore koncentrirati tek kada okonča sezonu

'Apsolutno sam siguran da ću ovu sezonu završiti u svom sadašnjem klubu. Dat ću sve od sebe da osvojim Ligu prvaka, prvenstvo i Kup. I da donesem radost navijačima, jer oni to zaslužuju', rekao je Mbappé krajem 2021. godine, a prenio je CNN.

Naravno, jedini klub s kojim ga se povezuje jest madridski Real, a koji ga je želio dovesti još prošlog ljeta. Međutim, ponuda Kraljeva bila je nedovoljna za bogate gazde pariškog kluba, te su se Perez i društvo odlučili na strpljenje, odnosno pričekati da Mbappéu istekne ugovor i dovedu ga besplatno.

Međutim, situacija bi se mogla razviti vrlo loše po madridski klub, jer u PSG-u intenzivno razmišljaju o imenovanju Zinedinea Zidanea za novog trenera, odnosno nasljednika Mauricija Pochettina.

Podsjetimo, Zidane je bio i kandidat za klupu Manchester Uniteda, no zbog slabijeg znanja engleskog jezika ali i stava njegove obitelji da ne žele putovati u 'hladnu' Englesku, Zidane se na toj ponudi zahvalio.

Ipak, RMC Sport sada uvjerava kako je PSG poduzeo prve korake i kako ga želi dovesti već ovog ljeta. A na taj bi način probali nagovoriti i Mbappéa na novi ugovor. Iako je naglašena Zidaneova naklonost PSG-ovom suparniku, Olympique iz Marseillea, bivši veznjak također je veleposlanik Katara i vjeruje se da bi ta veza mogla pomoći u izglađivanju bilo kakvog pregovaračkog procesa.

Zidane - koji je doveo Francusku do trofeja na Svjetskom prvenstvu prije Mbappéova rođenja - idol je mladom napadaču koji je upijao njegove poteze dok je igrao za Real i Francusku. Zanimljivo, Mbappé se tih svojih uspomena i fascinacije ne srami, a upravo susret sa Zidaneom, dok je imao 14 godina, jedan mu je od najupečatljivijih događaja iz mladih nogometnih dana.

S toga bi PSG jednim potezom riješio 'dvije muhe', ali i doveo Real na rub očaja, jer u Madridu su bili uvjereni kako je dolazak Mbappéa na Santiago Bernabeu gotova stvar.